Kapital / BANKARSTVO

Global Finance proglasio UniCredit Bank najboljom podskrbničkom bankom u BiH

15.06.2021. 12:00 / Izvor: Akta.ba

UniCredit Bank d.d. sa zadovoljstvom objavljuje da ju je Global Finance prepoznao kao Najbolju podskrbničku banku u Bosni i Hercegovini koja je po prvi put ove godine učestvovala u ovom izboru. Titulu najbolje banke osvojilo je još sedam pojedinačnih zemalja u kojima djeluje UniCredit i to u, Austriji, Bugarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Srbiji i Sloveniji.

Već dvanaestu godinu zaredom, nastavljajući niz pobjeda, UniCredit je i ove godine ponio titulu Najbolje podrskrbničke banke u Centralnoj i Istočnoj Europi za 2021. 

Nagrade za svaku regiju i državu određuje uredništvo magazina Global Finance, uzimajući u obzir istraživanje tržišta, doprinos stručnih izvora i korisnika podskrbničkih usluga, kao i prijave banaka, kako bi se odabrale institucije koje pouzdano pružaju najbolje usluge na lokalnim tržištima.

Kriteriji su uključivali odnose s kupcima, kvalitetu usluge, konkurentne cijene, postupanje u situacijama koje zahtijevaju različita izuzeća, tehnološkim platformama, post-settlement operacije, planovima kontinuiteta poslovanja i poznavanjem lokalnih propisa i praksi, uz stručnost UniCredita u regulaciji tržišta vrijednosnim papirima koja postavlja banka, osim ostalih pružatelja usluga.

"Posebno nam je drago pridružiti našim uspjesima i ovu nagradu, imajući u vidu da je ovo naše prvo učešće u ovom izboru, te da je uslijedilo nakon izazovnog perioda koji je promijenio cijeli svijet. Zahvaljujući predanosti i odličnoj sinergiji naših zaposlenih, uspjeli smo nesmetano pružati kvalitetne usluge našim klijentima. Nastavit ćemo predano raditi na unaprjeđenjima i digitalnim rješenjima, prateći trendove tržišta i potrebe naših klijenata", izjavio je ovim povodom, Almir Gredić, član Uprave za korporativno bankarstvo UniCredit Bank.

Julia B. Romhanyi, globalna voditeljica usluga vrijednosnih papira, dodala je: "U UniCreditu se ponosimo našim podskrbničkim uslugama i drago nam je što smo potvrdili svoju poziciju najbolje banke podskrbnika u Centralnoj i Istočnoj Europi, pored vodećih titula u osam zemalja. Ova postignuća ističu posvećenost banke, posebno imajući u vidu izazove uslijed pandemije gdje smo, unatoč tome, osigurali trajno visoku kvalitetu usluge. U srži našeg uspjeha bila je posvećenost našeg izvrsnog tima i naš kontinuirani fokus na pružanju visokokvalitetnih, po mjeri kreiranih i digitalnih rješenja. Željela bih iskoristiti ovu priliku da se zahvalim timu na trudu i, naravno, našim klijentima koji nam omogućavaju postizanje ovih dostignuća.’’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital