Podružnice Triglava u BiH popravile tržišne pozicije

24.08.2021. 13:56 / Izvor: Akta.ba
Podružnice Triglava u BiH popravile tržišne pozicije

Osiguravajuća društva Grupe Triglav (Triglav Osiguranje, Sarajevo i Triglav osiguranje, Banja Luka) zajedno su u prvom polugodištu 2021. godine ostvarila drugo mjesto na tržištu Bosne i Hercegovine.

Osiguravajuća društva Grupe Triglav (Triglav Osiguranje, Sarajevo i Triglav osiguranje, Banja Luka) zajedno su u prvom polugodištu 2021. godine ostvarila drugo mjesto na tržištu Bosne i Hercegovine (treće mjesto prethodne godine) i povećale svoj tržišni udio za 0,1 procentna boda na 9,2 posto.

Triglav Osiguranje Sarajevo se na kraju prvog polugodišta nalazi na trećoj poziciji u FBiH (peto mjesto prethodne godine) sa tržišnim udjelom od 10,1 posto.

"U prvom polugodištu smo nastavili sa uspješnim poslovanjem, ostvarili smo veći rast od tržišta na kojem smo prisutni. I svi ostali ključni pokazatelji poslovanja su bolji u odnosu na prošlogodišnje. Nastavljamo sa aktivnim nastupom na tržištu, jačanjem učinkovitosti prodajne mreže i oblikovanjem usluga prema potrebama osiguranika. Kako bi naši osiguranici imali što bezbrižniji godišnji odmor, uključili smo pokriće covid-19 za sve police putničkog zdravstvenog osiguranja ugovorene do 30.09.2021", izjavio je Edib Galijatović, predsjednik Uprave Triglav Osiguranja, Sarajevo.

Na tržištu osiguranja FBiH posluje 20 društava, od toga 11 društava za osiguranje sa sjedištem u FBiH i 9 društava sa sjedištem na teritoriji entiteta RS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital