FERK: Razmatrano 9 zahtjeva za stjecanje statusa umješača u postupcima formalnih rasprava

Kapital / IZVJEŠTAJI

FERK: Razmatrano 9 zahtjeva za stjecanje statusa umješača u postupcima formalnih rasprava

11.03.2010. 16:13 / Izvor: eKapija.ba

Na III. redovnoj sjednici FERK-a, održanoj 11. marta 2010. godine, razmatrano je devet pristiglih zahtjeva za stjecanje statusa umješača i to u postupcima formalnih rasprava po zahtjevu JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar za odobrenje tarifa za djelatnost proizvodnje električne energije i za djelatnost distribucije električne energije, zatim u postupku formalne rasprave pokrenutom na inicijativu FERK-a, a radi utvrđivanja tarifa za djelatnost opskrbe električnom energijom prvog reda, uključujući i trošak nabave električne energije za potrebe nekvalificiranih (tarifnih) kupaca, te u postupku formalne rasprave o tarifnim stavovima.

Status umješača u navedenim tarifnim postupcima stekli su: "Aluminij" d.d. Mostar, Udruga proizvođača i prerađivača aluminija – BiH sa sjedištem u Mostaru, Udruženje za poduzetništvo i posao LINK Mostar, "Nezavisni sindikat uposlenika Elektroprivrede HZ Herceg Bosne" Mostar, B.S.I. d.o.o. Jajce, Obrtnička komora Hercegovačko-neretvanske županije, Vlada Županije zapadnohercegovačke, FE-AL d.o.o. Mostar i "FEAL" d.o.o. Široki Brijeg.

Umješači su ovlašteni sudjelovati u formalnim raspravama, iznositi dokaze, primjedbe i argumente, obavljati unakrsno ispitivanje, a sve to kako bi se osiguralo točno i potpuno utvrđivanje svih činjenica. Voditelj postupka može ograničiti sudjelovanje umješača.

Na sjednici je donesena i Odluka o izmjeni planiranog datuma održavanja formalnih rasprava prema kojoj će se formalne rasprave održati u prostorijama FERK-a, Blajburških žrtava 33 u Mostaru, prema sljedećem rasporedu: za distribuciju električne energije 26. i 27.4.2010.; za opskrbu električnom energijom prvog reda, uključujući i trošak nabave električne energije za potrebe nekvalificiranih (tarifnih) kupaca 28. i 29.4.2010.; te za tarifne stavove 4. i 5.5.2010. godine.

Rasprava o proizvodnji električne energije će se održati prema ranije utvrđenom rasporedu, 15. i 16.4.2010. godine.

Planirani početak svih navedenih formalnih rasprava je u 9 sati.

Na formalnim raspravama nazočnost javnosti je dobrodošla, ali u istim mogu sudjelovati zaposlenici FERK-a, JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar i umješači.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital