al
RS: Prodaja iz vlastite proizvodnje u prvom tromjesečju iznosi 62,3 miliona KM

Kapital / IZVJEŠTAJI

RS: Prodaja iz vlastite proizvodnje u prvom tromjesečju iznosi 62,3 miliona KM

20.05.2019. 10:47 / Izvor: SRNA

Vrijednost prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata u Republici Srpskoj u prvom tromjesečju ove godine iznosila je 62,3 miliona KM i veća je za 10,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Najveća vrijednost u prodaji u prvom ovogodišnjem kvartalu koja je premašila 27 miliona KM bila je kod šumarskih proizvoda, ali je manja za 2,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Vrijednost prodaje stočarskih proizvoda u prvom kvartalu ove godine bila je 21,47 miliona KM, dok je vrijednost prodaje ratarskih proizvoda bila 2,8 miliona KM, a voćarskih i vinogradarskih proizvoda više od osam miliona KM.

Vrijednost otkupa proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u prvom tromjesečju ove godine bila je 21,74 miliona KM, što je za 3,8 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Najveća vrijednost otkupa u prvom tromjesečju ove godine koja je premašila 19 miliona KM bila je kod stočarskih proizvoda i manja je za 4,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Vrijednost otkupa ratarskih proizvoda u prvom ovogodišnjem kvartalu bila je 1,38 miliona KM i veća je za 40,4 odsto, a vrijednost otkupa voćarskih i vinogradarskih proizvoda bila je 629.872 KM i veća je za 33,2 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital