Kapital/ BANKARSTVO

Specijalna kreditna linija za pravna lica sa 100% subvencijom kamate

Sberbank BH i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo pokrenuli su zajedničku kreditnu liniju sa 100% subvencijom troškova kamate za subjekte male privrede.

11.11.2021. 12:39 / Izvor: Akta.ba

Sberbank BH i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo pokrenuli su zajedničku kreditnu liniju sa 100% subvencijom troškova kamate za subjekte male privrede.   

"Posvećeni smo održivom razvoju poduzetništava. Upravo mala i srednja preduzeća predstavljaju okosnicu ekonomskog prosperiteta svake zemlje. Drago nam je što smo dio ovog programa, gdje ćemo uz praktičnu i konkretnu podršku u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo i resornim ministarstvom nastojati kreirati bolji poslovni ambijent za privrednike", izjavio je Enver Lemeš, član Uprave Sberbank BH za korporativno bankarstvo.

Sredstava su planirana za obezbjeđenje tekuće likvidnosti, produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, nabavku osnovnih sredstava i investicije (dugoročna finansiranja) i finansiranja za trajna obrtna sredstva.

Pravo na dodjelu kreditnih sredstava uz 100% subvenciranje kamatne stope mogu ostvariti subjekti male privrede sa jasno utvrđenom namjenom korištenja sredstava, posluju likvidno i zadovoljavajućeg su boniteta, te trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način koji je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede.

Maksimalni iznos kredita je do milion KM uz maksimalni rok otplate, u zavisnosti od vrste kreditnog proizvoda, do 72 mjeseca uz grace period od 12 mjeseci koji nije uključen u period otplate. Visina godišnje kamatne stope koja će se subvencionirati iznosi 2,39 % fiksno. Dok je naknada za obradu zahtjeva 0,35% jednokratno od iznosa kredita.

Sberbank BH je snažno opredjeljena da bude pouzdan partner svojim klijentima. Detaljan javni poziv subjektima male privrede možete pogledati na stranici Banke sberbank.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital