Kapital / IZVJEŠTAJI

Vrijednost oduzete imovine 13,6 miliona KM

18.07.2020. 10:45 / Izvor: Akta.ba

Federalna vlada je prihvatila izvještaj o radu i finansijsko-materijalnom poslovanju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom za period od 1.1. do 30.6. 2020. godine, te će ga uputiti Parlamentu FBiH radi razmatranja i usvajanja.

U prvih šest mjeseci ove godine je vrijednost imovine kojom je Agencija upravljala iznosila 13.618.548,80 KM, a radi se o oduzetim novčanim sredstvima, dionicama, nekretninama, hotelu, studentskom domu, benzinskoj pumpi, motornim vozilima, raznim mašinama i alatkama i drugom.

Od ukupne vrijednosti imovine, 57 posto se odnosi na novac, 17 posto na motorna vozila, osam posto na privredne subjekte, šest posto na nekretnine, tri posto na dionice i devet posto na ostale predmete.

Agencija je u ovom periodu postupala po 32 sudske odluke, i to 20 sudskih presuda u kojima je krivični postupak okončan i deset sudskih rješenja u kojima je krivični postupak još u toku, te dobila dvije sudske naredbe kojima su joj na čuvanje i upravljanje predati privremeno oduzeti predmeti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital