Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Anita Grabner, voditelj upravljanja ljudskim resursima, treninga, i razvoja UniCredit banke - član Komisije za edukaciju i certificiranje Akademije UBBIH: Važno je kreirati neke temeljne postavke i os

05.02.2009. 14:18 / Izvor: UBBIH

Anita Grabner rođena je 1976. Godine u Mostaru. Završila je Filozofski fakultet u Sarajevu. Diplomirani je psiholog. Radila je u Omladinskom centru Gornji Vakuf/ Uskoplje, kao saradnik za rad s djecom i mladima, zatim kao profesor psihologije u gornjevakufskoj Mješovitoj srednjoj školi, a od 2005. godine uposlenik je UniCredit banke dd Mostar. Radi na upravljanju ljudskim resursima, treningu i razvoju. Stručno se usavršavala i obučavala, između ostalog, u oblasti tehnika u pribavljanju i selekciji, zatim u oblasti vještina rukovođenja, te u oblasti primjene psiholoških mjernih instrumenata.

Završila je trening za pomagače i pomagačice žrtvama nasilja, trening za trenere i trenerice iz nenasilne razrade sukoba, kao i Domestic funding strategies and techniques in BiH. Govori engleski jezik.

Razmjena iskustava i praksi

- Početak rada na osnivanju Akademije UBBIH smatram značajnim korakom u unapređenju rada bankarskog sektora u BiH. U vremenu kad se promjene događaju vrlo često i kada je važno što brže i uspješnije se prilagođavati novonastalim situacijama, posebnu važnost moramo dati stalnim edukacijama naših zaposlenika. Iako svi mi u svojim bankama radimo na organiziranju različitih vrsta edukacija, mislim da je važno kreirati neke temeljne postavke i osnovna znanja zaposlenika u bankama, kako bismo došli do općeg standarda znanja u bankarstvu.

Akademiju UBBIH vidim prevenstveno kao mjesto razmjene različitih iskustva i dobrih praksi koje svi sigurno imamo u pojedinim područjima, kao i mjesto gdje će pristup edukaciji biti sistematiziran, jer je u velikoj ponudi različitih edukacija sve teže odabrati najkvalitetnije. Nastojat ćemo kroz Akademiju odabrati najbolje i najkvalitetnije ponude, kako bismo pružili zaposlenicima u bankarskom sektoru mogućnost za unapređenje i razvoj, kaže Grabner.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti