Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Mr sci. med. dr Zlatko Maksimović, direktor Doma zdravlja Bijeljina

27.10.2009. 13:21 / Izvor: eKapija.ba

Zlatko Maksimović je rođen 06. januara 1969. godine u Bijeljini. Medicinski fakultet u Beogradu upisao je školske 1989./1990. godine, a diplomirao u julu 1995. godine. Nakon toga je upisao Magistarske studije na smjeru Vaskularna hirurgija sa angiologijom oktobra 1995. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Nakon obavljenog opšteg ljekarskog staža, položio je Stručni ispit za Doktora medicine u julu 1996. godine, te upisao specijalizaciju iz Opšte hirurgije, a rješenje o radnom odnosu na neodređeno vrijeme u Opštoj bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini dobio je 01.06.1997. godine.

Magistarsku tezu uspješno je odbranio u maju 2001. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu, čime je stekao akademski naziv Magistra medicinskih nauka. Specijalistički ispit iz Opšte hirurgije položio je 2002. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu sa odličnim uspjehom.

Uspješno je završio Školu praktične ultrasonografije koja je održana u julu 2003. godine u Kliničkom Centru Srbinje/Foča, kao i Seminar Vaskularne dopler ultrasonografije održan u maju 2004. u organizaciji Srpske akademije nauka i umetnosti i Univerziteta u Kragujevcu.

Posljednjih pet godina je angažovan u Medicinskoj školi u Bijeljini kao spoljni saradnik u predmetu Hirurgija sa njegom, u dijelu realizacije vježbi i kao član komisije (ispitivač) na maturskim ispitima za obrazovni profil medicinska sestra-tehničar.

Bio je član Nadzornog odbora Doma zdravlja u Bijeljini i Predsjednik Upravnog odbora Opšte bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini. Podpresjednik je Džudo kluba "Panter" iz Bijeljine, te član redakcije za izradu Enciklopedije Republike Srpske .

Član je Odbora za zdravstvo rad i socijalnu politiku Skupštine Republike Srpske, Udruženja flebologa Srbije i Crne Gore, Društva Doktora medicine Republike Srpske (član Skupštine društva), kao i Zdravstvene komore Republike Srpske koja je izdala Licencu za obavljanje profesionalne djelatnosti specijaliste opšte hirurgije.

Učestvovao je na više Kongresa u zemlji i inostranstvu i objavljeno mu je više radova u domaćim i inostranim medicinskim časopisima.

Na mjesto vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Bijeljina došao je 05. augusta 2008. godine, a Odlukom Skupštine opštine Bijeljina koja je donesena na sjednici održanoj 10. februara 2009. godine imenovan je za direktora Doma zdravlja Bijeljina sa mandatom od 4 godine.

(Napomena: Tekst je u potpunosti preuzet sa službene stranice Doma zdravlja Bijeljina)

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti