Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Nejira Nalić, izvršna direktorica "MI-BOSPO"

03.04.2008. 12:49 / Izvor: eKapija.ba

Nejira Nalić, izvršna direktorica MI-BOSPO svoju karijeru je počela kao asistent prevodioca, 13 godina radnog iskustva u trećem sektoru. 1992. godine osnovala ‘ratnu’ nevladinu organizaciju ‘Crveni ljiljan’ koja je okupljala mlade žene volontere sa ciljem pružanja podrške u bolnicama i sl.

Godinu i pol je radila na poslovima asistenta i prevodioca u Red-Barnett, a potom radi na lokaliziranju psihosocijalnog projekta DRC-a u humanitarnu organizaciju BOSPO.

U BOSPO-u radi 6 godina u funkciji vodeće osobe. Nakon registracije mikrokreditnog programa u Mikrokreditnu organizaciju MI-BOSPO 18. 12. 2001. godine imenovana je u izvršnog direktora MI-BOSPO-a.

Nejira je predsjedavajuća Upravnog odbora Humanitarne organizacije BOSPO Tuzla, član Upravnog odbora Asocijacije mikrofinansijskih institucija (AMFI), član Upravnog odbora Mikrofinansijskog centra za Sjeveroistošnu Evropu i nove nezavisne zemlje (MFC).

Napomena: tekst&foto: MI-BOSPO

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti