Zoran Tomić, stručnjak za odnose sa javnošću: Međunarodno priznanje

26.03.2012. 13:32 / Izvor: eKapija.ba
Zoran Tomić, stručnjak za odnose sa javnošću: Međunarodno priznanje

Zoran Tomić, sveučilišni profesor i stručnjak iz odnosa sa javnošću, jučer je dobio međunarodno priznanje "za doprinos i nesebičnu predanost razvoju profesije odnosa s javnošću u Jugoistočnoj Europi" koje mu je dodijeljeno na Desetoj konferenciji za odnose s javnošću "PRO.PR Awards" koja se održala u Mariboru.

Tomić je danas jedan od vodećih znanstvenika na području odnosa s javnošću u BiH i regiji. Trenutno radi kao pomoćnik rektora za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru. Voditelj je poslijediplomskog specijalističkog studija - Odnosi s javnošću i pročelnik je studija Novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Kao sveučilišni profesor sudjelovao je u izradi i uvođenju brojnih inovativnih programa odnosa s javnošću na znanstvenoj i stručnoj razini u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Autor je devet knjiga od kojih je i knjiga Odnosi s javnošću-teorija i praksa (2008.) koja prema mišljenju uglednih recenzenata predstavlja cjelovit i prvi udžbenik s područja odnosa s javnošću u regiji.

Ova knjiga danas je redovita literatura dodiplomskim, diplomskim i doktorskim studijima na sveučilištima od Skoplja do Zagreba. Autoer je više od 60 znanstvenih i stručnih radova od kojih je njih pola s područja odnosa s javnošću.

Tomić je 2003. godine pokrenuo i školu odnosa s javnošću koju su prošli brojni današnji praktičari PR u BiH. Autor je i projekta PR Wiki jedinstvenog kao takvog ne u BiH, regiji, nego i puno šire. Komunikacijski i PR konzultant je je brojnim organizacijama i institucijama. Politički analitičar. Mentor je na dodiplomskim, diplomskim, poslijediplomskim i doktorskim studijima na Sveučilištima u Mostaru, Sarajevu i Zagrebu. Surađivao je s brojnim institucijama u projektima PR obrazovanja.

Dobitnik je važnih PR priznanja: Povelja PRIBA-e (Udruženje za odnose s javnošću BiH) za izniman doprinos razvoju odnosa s javnošću, Specijalna nagrada za razvoj odnosa s javnošću u BiH i regiji, NO LIMIT advertising festival-Sarajevo.

Završio je Pravni fakultet na mostarskom Sveučilištu. Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu završio je poslijediplomski studij i stekao zvanje magistra znanosti. Na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu obranio je doktorski rad. Od 1990. do 1995. radi kao novinar: Hine, Večernjeg lista, Hrvatski radio Ljubuški i Hrvatski radio Herceg-Bosne.

Pohađao je i edukacije u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj. Danas predaje na više sveučilišta i visokih škola u BiH i Hrvatskoj.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"



*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti