Prvi Winter Fest u Sarajevu

Spremite se za 12 dana čarolije u Općini Stari Grad

18.12.2023. 12:27 / Izvor: Akta.ba
winter fest

Festival se održava uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo te Općine Stari Grad Sarajevo.

Stari Grad postaje epicentar zimskih čarolija od 23. decembra do 3. januara jer se bliži spektakularni Winter Fest na Trgu Prve brigade policije - platou preko puta Vijećnice, koji će očarati posjetitelje iz cijelog svijeta.

Ovaj festival nudi 12 dana zabave, priliku za uživanje u hladnim i toplim napicima te degustiranje raznih jela koja će pripremiti izlagači festivala.

Osim gastronomskih užitaka, posjetitelje očekuje i bogati muzički program te raznovrsne predstave i kreativne radionice posebno osmišljene za najmlađe.

Svečano otvorenje Winter Festa, zakazano za 23. decembar nastupom popularne Indire Forze iz Colonije, pružajući festivalu još više sjaja i čineći početak događaja nezaboravnim.

"Općina Stari Grad Sarajevo je podržala ovaj festival, pridonoseći tako stvaranju izvanrednog iskustva za sve posjetitelje. Očekuje se da će podrška Općine dodatno oplemeniti festivalski doživljaj, omogućavajući organizatorima da ponude još kvalitetniji program i sadržaje.", stoji u saopćenju Općine Stari Grad. 

Očekuje se da će Winter Fest privući veliki broj posjetitelja iz raznih dijelova svijeta, a turiste posebno privlači prilika da dožive čari zime na jedinstven i nezaboravan način.

"Pripremite se za jedinstveno iskustvo zime koje će oživjeti čaroliju praznične sezone u srcu Starog Grada i Sarajeva.", poruka je iz Općine. 

Festival se održava uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo te Općine Stari Grad Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave