Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Asocijacija organskih proizvođača ljekovitog bilja i jagodičastog voća organizuje manifestaciju "Dani organske proizvodnje", 07. aprila 2009. godine u Donjem Vakufu

03.04.2009. 12:57 / Izvor: Fena

"Dani organske proizvodnje" naziv je manifestacije koju će početkom naredne sedmice na području gornjovrbaske regije organizirati Asocijacija organskih proizvođača ljekovitog bilja i jagodičastog voća Srednjobosanskog kantona (AOPBVSBK).

Sedmog aprila u 11 sati manifestacija će biti održana na platou hotela "Vrbas" u Donjem Vakufu, a prethodit će joj prijem kod načenika Huse Sušića.

Isti dan, prezentacija ljekovitog bilja i organiskih proizvoda zakazana je u centru Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Kako je Feni kazao Sejad Herceg, predsjednik Asocijacije, učešće na manifestaciji najavili su mnogi proizvođači iz gornjovrbaske regije, Zenice, Gračanice, Srebrenika, Tuzle, Sarajeva, Novog Travnika, Bosanske Krupe i drugih gradova.

Održavanje "Dana organske proizvodnje" podržali su Ministarstvo šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede SBK, Općina Donji Vakuf i Općina Gornji Vakuf-Uskoplje.

Asocijacija organskih proizvođača ljekovitog bilja i jagodičastog voća SBK-a broji više od stotinu članova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave