Bosnia Agile Kickoff: Promocija razvoja agilnih metoda 22. marta u Sarajevu

17.03.2014. 11:58 / Izvor: eKapija.ba
Bosnia Agile Kickoff: Promocija razvoja agilnih metoda 22. marta u Sarajevu

Bosnia Agile je novoformirano udruženje entuzijasta koje ima za cilj da promoviše agilne principe i metode razvoja softvera, agilno upravljanje projektima kao i da na jednom mjestu okupi agiliste iz Evrope i šire.

Bosnia Agile je novoformirano udruženje entuzijasta koje ima za cilj da promoviše agilne principe i metode razvoja softvera, agilno upravljanje projektima kao i da na jednom mjestu okupi agiliste iz Evrope i šire. Drago nam je da možemo najaviti zvanični početak rada udruženja događajem pod nazivom Bosnia Agile Kickoff.

Bosnia Agile Kickoff će se održati u Hotelu Sarajevo 22. marta, 2014. godine, sa početkom u 9 sati. Na ovom cjelodnevnom događaju, učesnici će imati priliku da prisustvuju raznim predavanjima i radionicama koje će biti organizovane u paralelnim sesijama.

Osnovni cilj konferencije je popularizacija upotrebe agilnih metodologija u upravljanju kompanijama i procesima, sa posebnim naglaskom na upravljanje softverskim projektima. Učesnicima će biti predstavljene prednosti korištenja agilnih metodologija među IT stručnjacima.

Uvodno predavanje će održati Jurgen Appelo, autor knjige Management 3.0: Leading Agile Developers, Developing Agile Leaders. Jurgen Appelo je također autor veoma posjećenog bloga http://www.noop.nl, suosnivač udruženja Agile Lean Europe Network i Stoos Network, predavač na mnogim konferencijama i jedna od najutjecajnijih osoba u svijetu agilnih metodologija. Nakon ovog predavanja, uslijedit će još nekoliko predavanja i radionica, koje će prirediti domaći i strani eksperti u ovoj oblasti, kao što su Ralph Jocham, prvi evropski Scrum.org trener, Elizabeth Woodward, koautor knjige „A Practical Guide to Distributed Scrum“.

"Ovom prilikom svakako želimo istaknuti i naše sponzore, bez kojih organizovanje ovakvog događaja ne bi bilo moguće. Posebno se zahvaljujemo kompaniji Authority Partners, koja je Platinum sponzor Bosnia Agile KickOff, zlatnim sponzorima Comtrade, Mistral Technologies i Scrum.org, srebrnim sponzorima Prestigio by Azbis, Fineline, IBM i System Verification, te medijskim pokroviteljima Radio M, eAkademik i eKapija.ba", navode iz Udruženja Bosnia Agile.

Više informacija o ovom događaju, programu i predavačima možete naći na web stranici .

O Bosnia Agile Bosnia

Agile je neprofitno udruženje osnovano od strane tima Agile entuzijasta koji volontiraju svoje vrijeme kako bi promovisali agilne principe i metode razvoj softvera i upravljanja projektima u Bosni i Hercegovini. Osnovano početkom 2014. godine, udruženje Bosnia Agile radi na edukaciji svojih članova, promovirajući agilne metodologije u razvoju softvera putem javnih događaja, konferencija i saradnje sa drugim agilnim udruženjima širom svijeta. Za više informacija, pogledajte www.agile.ba.

 

 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave