Storage rješenja trebaju svima

Gledajte kako podaci postaju pokretačka snaga vašeg biznisa uz Dell storage rješenja

16.04.2024. 14:23 / Izvor: PR
Dell

U nastavku donosimo neke od primjera kako unaprijediti svoje poslovanje uz Dell.

Naši podaci su postali nova valuta poslovanja. Svaka kompanija, bez obzira na veličinu i industriju, suočava se sa izazovima pohrane, upravljanja i analize ogromnih količina podataka.

Dell Technologies, kao lider u inovacijama storage rješenja, pruža ključne alate koji omogućavaju kompanijama da prevaziđu ove izazove, čineći podatke dostupnijim, upravljivijim i sigurnijim nego ikad prije.

Izazovi modernog poslovanja poput optimizacije prostora u data centrima, skaliranje resursa u skladu s poslovnim potrebama ili osiguravanje visoke dostupnosti i brzog pristupa ključnim podacima sada mogu biti prevaziđeni i u bh. kompanijama jer je proširenje partnerstva kompanije ASBIS i Dell Technologies otvorilo vrata domaćeg tržišta Dell storage rješenjima.

U nastavku donosimo neke od primjera kako unaprijediti svoje poslovanje uz Dell.

Storage rješenja trebaju svima

U zdravstvenom sektoru, gdje je brzina i pouzdanost pristupa podacima pacijenata od životne važnosti, rješenja kao što je Dell EMC Unity XT pružaju potrebnu brzinu i efikasnost.

Bolnice i klinike, naprimjer, mogu koristiti ovu platformu za pohranu ogromnih količina medicinskim zapisa, slika i podataka o pacijentima, osiguravajući da su ti ključni podaci dostupni ljekarima i medicinskom osoblju u sekundi.

Dell EMC Unity XT je objedinjeno rješenje za pohranu upotpunjeno s flash i hibridnim nizovima, arhitekturom dvostrukog aktivnog kontrolera i podatkovnom uslugom poslovne klase - sve u modernom dizajnu spremnom za NVMe - s besprijekornim proširenjem na oblak za ubrzanje vaše IT transformacije.

Omogućava pojednostavljivanje operacija uz niske troškove sa all-flash unificiranim platformama za pohranu koje pružaju brzinu, učinkovitost i podršku koja vam je potrebna.

Uzmemo li za primjer jednu finansijsku instituciju koja obrađuje milione transakcija dnevno, jasno nam je da se radi o izuzetno velikim volumenima podataka, a njihova obrada i transakcija ne samo da treba biti brza, već i sigurna. Od ovih procesa zavisi održavanje povjerenja klijenata, kao i usklađenost s regulatornim zahtjevima, tako da je Dell PowerMax storage rješenje kao stvoreno za sistem koji vrhunski pouzdano radi.

Neka vaš biznis raste

Dijapazon industrija koje zavise od ovakvih sistema za pohranu je širi nego što možete zamisliti. Proizvodne kompanije naprimjer suočene su s potrebom za upravljanjem složenim lancima opskrbe i održavanjem procesa proizvodnje na najvišem nivou.

One se mogu osloniti na Dell VxRail rješenja za optimizaciju ovih procesa. Integracija s cloud tehnologijama i automatizacija podataka omogućuje tim kompanijama da poboljšaju efikasnost, smanje troškove i brzo reaguju na promjene u potražnji.

Fleksibilnost i skalabilnost  nisu ključni samo za velike kompanije, već i za startupe, mikro, mala i srednja preduzeća.

Njima rješenja kao što je Dell PowerFlex omogućavaju da prilagode svoje storage okruženje rastućim potrebama bez potrebe za prekomjernim ulaganjem unaprijed.

Bilo da je riječ o pokretanju novih aplikacija, skaliranju infrastrukture ili upravljanju različitim radnim opterećenjima, PowerFlex nudi rješenje koje raste zajedno s njima.

Kako da znate koje rješenje je idealno za vaše poslovne potrebe?

Ovaj zahtjevni zadatak se rješava analizom specifičnih potreba vašeg poslovanja, uključujući obim podataka koje trebate obraditi, brzinu i performanse koje su vam potrebne, te nivo skalabilnosti i fleksibilnosti koja je preduslov da bi se vaš biznis mogao razvijati. Upravo zbog toga važno je obratiti se stručnjacima koji mogu pružiti savjetovanje i podršku.

ASBIS kao pouzdan partner u ovom procesu pomaže da izbori kao što je ovaj ubrzaju vaš poslovni napredak. Kontakt informacije potražite na ovom linku.​

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti