Business strategic forum u Tuzli okuplja stručnjake iz cijelog svijeta

09.11.2018. 14:09 / Izvor: Akta.ba
Business strategic forum u Tuzli okuplja stručnjake iz cijelog svijeta

Najveća i najrelevantija konferencija o industriji 4.0 i proizvodnji u BiH

Tuzla će 28. i 29. novembra biti regionalni centar za sve aktere uključene u razvoj industrije: vlasnike kompanija, CEO, istaknute inženjere, tehnologe, privredne komore i ministarstva, eminentne profesore, stručnjake, inovatore i medije.

U okviru prve međunarodne "SEDMICE INŽINJERSTVA U BIH", centralni događaj biće treći Business strategic forum, a održat će se u Bosankom kulturnom centru Tuzla i Cinestaru u Bingo City Centru Tuzla.

BSF nije događaj samo za stručnjake, nego i sve one koji odlučuju o implementaciji projekata i rješenja koja izlaze iz inženjerskih i tehnoloških kompanija, kao i za one koji će uvidjeti korist istih i odlučiti uložiti novac u njihov razvoj i realizaciju.

Renomirana imena za govornicama BSF-a

Ovaj event u Tuzli će okupiti preko 50 istaknutih imena iz svijeta inženjerstva, tehnologije, privrede i business-a iz naše zemlje, regije i svijeta.  Za početak otkrivamo nekoliko imena koja će sa svim učesnicima BSF-a podijeliti priče o svojim mega uspješnim poslovnim pričama koje su ispričali u zemljama širom svijeta. 

 

Prof. Roberto Saracco, ITALIJA

On je Senior member IEEE i vodi Industry Advisory Board u okviru Future Directions Committee. Život je posvetio matematici i računarskim naukama. Predsjednik je Odbora za buduće i savremene tehnologije u Institutu za elektroniku i elektrotehniku u Italiji. Predaje master kurs o predviđanju tehnologije i tržišnom uticaju na Univerzitetu u Trentu. On je objavio više od 100 radova u časopisima i 14 knjiga. ZALJUBLJENIK U TEHNOLOGIJE.

Saznajte: KAKO ĆE PAMETNI GRADOVI IZGLEDATI ZA 10 GODINA. FIRE CHAT SA EDDI-jem Čustovićem

 

Eddie Ćustović, AUSTRALIJA

Predsjedavajući IEEE Industry Engagement, IEEE Publication Services & Products, IEEE Strategic Alignment & Oversight. On je i osnivač i direktor La Trobe Innovation & Entrepreneurship Foundry (LIEF). INOVATOR, PODUZETNIK, MENTOR, LIDER,

 

Mirza Cifrić, SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

Suosnivač je i izvršni direktor kompanije Veritas Genetics, dva puta proglašene jednom od 50 MIT Tech Review najinovativnih na svijetu, a taj revolucionarni pristup tretira DNA kao silikonski čip 21. vijeka, koji već danas fundamentalno utječe na sve aspekte života. LIDER I PODUZENTIK-PIONIR START UP BIZNISA NA POLJU PRIRODNIH NAUKA.

Saznajte: KAKO BITI MEĐU 50 NAJPAMETNIJIH KOMPANIJA NA SVIJETU?

 

Prof. Ahmed Kovačević, VELIKA BRITANIJA

Howden katedra - Engineering Design and Compressor Technology na City, Univerzitetu u Londonu, odsjek mašinstvo i aeronautika. On je autor ili koautor 4 knjige, članaka u 21 časopisu, 100 konferencijskih izlaganja, više od 50 industrijskih izvještaja, a ima pravo na nekoliko patenata i dobitnik je 7 nagrada. PROFESOR. AUTOR. INOVATOR.

 

Tibor Cara, AUSTRALIJA

Izvršnik direktor i vlasnik je kompanije GeoWAN, najveće IoT privatne mreže u Australiji. On je ekspert za IoT iz biznis perspektive. PODUZETNIK NOVIH TEHNOLOGIJA.

 

Aleksandar Mastilović, BOSNA I HERCEGOVINA

Stručni savjetnik Generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine. Dobitnik prestižne Marie Curie stipendije od strane EU, aktivni  član IEEE Publications Services and Products Board   i autor većeg broja naučnih i stručnih članaka. INŽENJER I NAUČNIK.

 

Emir Džanić, HRVATSKA

Osnivač, partner i direktor Cambridge Innovative System Solutions. Doktorirao je na temu Otvorene inovacije i organizacijska kultura. On je konsultant velikim kompanijama i ministarstvima u području inovacija i upravljanja promjenama. Prva iskustva je stekao kao osnivač i direktor proizvodne kompanije u kozmetičkoj industriji. EKSPERT U ODRŽIVIM INOVACIJAMA.

 

POSTANI DIO NAJVEĆE ZAJEDNICE INŽENJERA U BiH

PRIJAVI SE I OTKRIJ DETALJAN PROGRAM NA  www.bhing.ba

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave