Digitalne tehnologije u malim i srednjim preduzećima u BiH

Najave / DOGAĐAJI

Digitalne tehnologije u malim i srednjim preduzećima u BiH

09.12.2019. 13:04 / Izvor: Akta.ba

Kantonalna privredna komora Tuzla u saradnji sa Ministarstvom privrede Tuzlanskog kantona, Udruženjem za razvoj NERDA i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH organizirat će u utorak, 10. decembra u Tuzli prezentaciju "Digitalne tehnologije u malim i srednjim preduzećima (MSP) u BiH". 

Cilj je započeti proces uspostave platforme za digitalnu transformaciju za mala i srednja preduzeća u Tuzlanskom kantonu po uzoru na sličan model, tj. Centar za digitalnu transformaciju koji je uspostavljen u Srbiji tokom 2018. godine od Privredne komore Srbije, takođe uz podršku GIZ-a.

Osim procesa uspostave Centra bit će predstavljena i iskustva iz prakse provođenja projekata digitalne transformacije u malim i srednjim preduzećima, te trenutne potrebe malih i srednjih preduzeća za podrškom u procesu digitalne transformacije dobijene istraživanjem.

Primarni cilj projekta "Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH" jeste da obezbijedi podršku malim i srednjim preduzećima u BiH da unaprijede inovacione kapacitete putem korištenja digitalnih tehnologija i unaprijediti raspoloživost odgovarajuće podrške za preduzeća u ovoj oblasti, te ojačati saradnju MSP sa donosiocima relevantnih politika, predstavnicima javnog sektora i naučno-istraživačkih institucija, saopćeno je iz Kantonalne privredne komora Tuzla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave