obnovljiva energija

Najave / DOGAĐAJI

Poziv na informativne sesije o Zajednicama obnovljive energije

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne Hercegovine, u saradnji sa GIZ-om, pozivaju da učestvujete u info sesijama o zajednicama obnovljive energije (ZOE).

27.09.2022. 09:36 / Izvor: Akta.ba

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne Hercegovine, u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, pozivaju da učestvujete u info sesijama o zajednicama obnovljive energije (ZOE).

Informativne sesije o zajednicama obnovljive energije (ZOE) održat će se u Sarajevu (28.09.), Mostaru (04.10.) i Banjoj Luci (25.10.)

Mnoge zemlje Evropske unije trenutno uvode obavezne mjere i preporuke kako bi ograničile potrošnju električne energije i potaknuli njenu ekološki prihvatljivu proizvodnju i odgovorno korištenje. Upravo je energetska kriza pokazala da su neophodni svi dostupni alati i mjere kako bi se ostvarile energijske uštede i ciljevi iz evropskog zelenog plana.

Energetska tranzicija uz učešće građana i lokalnih zajednica moguća je i u BiH, kroz koncept ZOE, a koje su prepoznate i u zakonima o obnovljivim izvorima energije Republike Srpske (RS), Federacije BiH (FBiH) i Brčko distrikta BiH (BD BiH).

Da biste više saznali o navedenoj tematici sa fokusom na:

  • koncept ZOE,
  • ko sve može biti član ZOE,
  • kako se uspostavljaju ZOE,
  • koji je zakonski okvir i prednosti ZOE.

pridužite se na predstojećim informativnim sesijama ispunjavanjem obrasca iz prijavnog linka.

Svi prijavljeni učesnici će biti blagovremeno obavješteni o tačnoj lokaciji i agendi svake naredne informativne sesije.

Informativne sesije će biti održane u okviru projekta Dekarbonizacija energetskog sektora u BiH koji u ime njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) provodi njemački GIZ.

Više informacija možete dobiti slanjem upita na e-mailove: a.karahasan@kfbih.com i a.hodzic@kfbih.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave