Kartonski izazov 2013: Mostar domaćin globalnog natjecanja

27.11.2013. 11:33 / Izvor: eKapija.ba
Kartonski izazov 2013: Mostar domaćin globalnog natjecanja

Mostarska udruga za promicanje kvalitete življenja "PLUS" organizirat će u subotu, 7. prosinca, od 11 do 14 sati u Tehnološkom parku INTERA "Cardboard Challenge" ili "Kartonski izazov".

U organizaciji Udruge za promicanje kvalitete zivljenja PLUS u subotu 7.12.2013. u periodu od 11 do 14 sati u TehnoloŠkom parku INTERA, održati će se globalni događaj pod nazivom „Cardboard Challenge“ ili „Kartonski izazov“. Radi se o edukativnoj i društvenoj inicijativi inspiriranoj kratkim filmom „Caine's arcade“, prepoznatim diljem svijeta za jedan od najinspirativnijih videa u prethodnoj godini.

Globalno natjecanje za cilj ima okupiti milion djece iz 70 zemalja svijeta, uzrasta do 14 godina u procesu dizajniranja i izgradnje igrica i drugih kreacija uz pomoc kartonskog papira, recikliranog materijala i maste.

Mostar je jedini grad u Bosni i Hercegovini i regiji koji je domaćin ovoga natjecanja.

U natjecanju će sudjelovati 22 osnovne škole sa područja grada Mostara, koje će poslati po 3 tima iz generacija petaša, šestaša i sedmaša. Najbolja grupa iz svake kategorije uzrasta dobiti će novčanu nagradu kojom će obogatiti školski inventar potrebnim materijalom.

Kartonski izazov Mostar 2013. provodi se uz pomoć privatnih tvrtki sa područja grada Mostara i Hercegovine, a do sada su projekt prepoznale sljedeće tvrtke: Ataco d.o.o., Eronet d.d., Hera d.o.o., Hering d.o.o., Intera TP, JiM d.o.o., Keš d.o.o. Pepi Karttis d.o.o. i Sport talent škola.

Više informacija o projektu Kartonski izazov na Facebook stranici

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave