Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Energetski forum "Izgradnja elektroenergetskih objekata u FBiH - prva faza", 18. marta 2010. godine u Sarajevu

17.03.2010. 12:49 / Izvor: eKapija.ba

U organizaciji Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, 18. marta 2010. godine bit će održan "ENERGETSKI FORUM", početak u 11,00 sati (zgrada “Energoinvesta”, Hamdije Ćemerlića 2.)

Tema: "Izgradnja elektroenergetskih objekata u Federaciji BiH – prva faza"

Cilj Foruma je prezentacija elektroenergetskih objekata u Federaciji BiH - prva faza, kao i modeli izgradnje i finansiranja.

Prezentacija i rasprava će doprinijeti upoznavanju stručne i naučne javnosti, te vršilaca zakonodavne, izvršne i ostalih nivoa vlasti u FBiH i BiH sa planovima Vlade FBiH u namjeri da se prioritetno nastave aktivnosti na razvojnim projektima u elektroenergetskom sektoru FBiH.

Dokumenti "Strateški plan i program razvoja energetskog sektora FBiH" (mart/ožujak 2009.) i "Katalog projekata – Prioriteti izgradnje elektroenergetskih objekata u FBiH" (mart/ožujak 2010.), kao i ostali prateći dokumenti su postavljeni na web stranici Vlade Federacije BiH i Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

PROTOKOL:

11:00 – 11:20h Uvodna obraćanja:

- Borjana. Krišto, predsjednica Federacije BiH;

- Mustafa Mujezinović, premijer Federacije BiH;

- Vahid Hećo, federalni ministar energije, rudarstva i industrije;

11:20 – 11:40h Prezentacija aktuelnog stanja, normativnih i ostalih pretpostavki u vezi pripreme i izgradnje elektroenergetskih objekata u FBiH (Hilmo Šehović, pomoćnik federalnog ministra energije, rudarstva i industrije);

11:40 – 12:00h Prioriteti izgradnje elektroenergetskih objekata iz nadležnosti JP Elektroprivreda BiH d.d., Sarajevo(Prezentacija) (Amer Jerlagić, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH d.d.,Sarajevo);

12:00 – 12:20h Prioriteti izgradnje elektroenergetskih objekata iz nadležnosti JP Elektroprivreda HZHB d.d., Mostar(Prezentacija) (Matan Žarić, generalni direktor JP Elektroprivreda HZHB d.d., Mostar);

12:20 – 12:30h Prezentacija plana pripreme i izgradnje RiTE Banovići (Munever Čergić, direktor RMU Banovići);

12:30 – 12:40h Obraćanja:

-Valentin Inzko, Visoki Predstavnik u BiH;

-Haris Silajdžić, predsjedavajući Predsjedništva BiH;

13:00 – 13:40h Ekonomski i drugi aspekti izgradnje elektroenergetskih objekata u FBiH , pitanja i diskusije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave