Najave / DOGAĐAJI

Evropska noć istraživača BiH u 2021. godini Iza horizonta nagrađuje!

30.09.2021. 14:02 / Izvor: Akta.ba

Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine više od deceniju okuplja sve ljubitelje nauke i istraživanja u najzabavniju i edukativniju proslavu naučnih dostignuća! U 2021. godini zajedno idemo Iza horizonta!  te ćemo istaći vještine i znanje potrebne da se pripremimo za izazove budućnosti i upoznamo se sa svim prednostima vrhunskog i inovativnog istraživanja. Kao i do sada, Noć istraživača je multidisciplinarni događaj koji stavlja pozornost na nauku, tehnologiju, poduzetništvo, umjetnost i stvaraoce (STEAM) u Bosni i Hercegovini i širom regiona. Zajedno sa saradnicima, naučnicima, istraživačima i ljubiteljima nauke širom Bosne i Hercegovine proslavit ćemo najbolja naučna dostignuća, učiti, takmičiti se, razgovarati se i slaviti nauku!

Šta donosi Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine u 2021. godini?

Kroz prilagođeni online i offline program, Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine će ponuditi bogati interaktivni, zabavni i obrazovni program. Produženi program (24.9. – 24.10.2021.) posebnu pažnju posvećuje herojima nauke te ćemo kroz razgovore, intervjue, panel diskusije, eksperimente i posjete laboratorijama otkriti najnovija dostignuća i pobliže upoznati brojne talente koje se skrivaju širom Bosne i Hercegovine.

Nauka je zabavna, vođena je znatiželjom, a kreativnost je upotpunjuje što je ideja vodilja svih aktivnosti Evropske noći istraživača Bosne i Hercegovine, a naročito za radionice i događaje namjenjene najmlađim istraživačima!

Koga nagrađuje Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine?

Kreativnost, znatiželja, želja i volja za učenjem i istraživanjem nas pokreću! 

Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine poziva sve zainteresovane naučnike, istraživače, institucije, kompanije, laboratorije, institute i ljubitelje nauke da im se i ove godine pridruže i predstave svoja dostignuća!

Za najbolje naučno-istraživačke projekte srednjoškolskih timova spremne su vrijedne nagrade, kao i za najbolje likovne radove osnovaca!

Sajam nauke i inovacija poziva sve istraživače i ljubitelje nauke da predstave svoje ideje i izume i osvoje vrijedne nagrade!

Za više informacija o programu i takmičenjima posjetite: www.nocistrazivaca.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave