CBBiH institucija partner konferencije "The Economist: Svijet u 2022"

19.11.2021. 11:47 / Izvor: Akta.ba
konferencija cbbih

Konferencija"The Economist: Svijet u 2022." će biti održana 9. decembra 2021. godine u Sarajevu.

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH), kao institucija partner, sa zadovoljstvom najavljuje konferenciju "The Economist: Svijet u 2022." koja će biti održana 9. decembra 2021. godine u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u Sarajevu.

Konferenciju organizuje kompanija Color Media Communications u saradnji sa CBBiH i uz podršku Britanske ambasade u BiH i Delegacije EU u BiH, a okupiće vodeće ekonomske eksperte, privrednike i nosioce najviših javnih funkcija kao i predstavnike diplomatske zajednice u BiH. Događaj će sumirati tekuću godinu zaključcima o ekonomskom, poslovnom i političkom ambijentu BiH i otvoriti pitanja od značaja u narednoj godini.

Konferenciju će otvoriti guverner CBBiH Senad Softić, a cilj konferencije je, kroz konstruktivan dijalog između predstavnika ekonomskih institucija, vlasti, diplomatske i poslovne zajednice, dati analize i poglede na privredni i politički ambijent, investicionu klimu, kao i na razvoj društva u cjelini. Kroz panel diskusije tražiće se odgovori na pitanja koji nas izazovi očekuju u 2022., na koji način će se svjetska i bosanskohercegovačka ekonomija oporaviti od posljedica globalne pandemije i kakve su ekonomske perspektive BiH.

Na konferenciji će biti promovisan prestižni britanski magazin "The Economist" koji pokreće svoje godišnje izdanje "The World in..." prvi put i u Bosni i Hercegovini.

Program konferencije dostupan na linku: www.svijetu2022.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave