Centralna banka BiH najavljuje konferenciju "Svijet u 2023."

27.01.2023. 10:45 / Izvor: Akta.ba
Svijet u 2023

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH), poziva na konferenciju "Svijet u 2023." koja će biti održana 30. januara 2023.

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH), kao institucija partner, sa zadovoljstvom vas poziva na konferenciju "Svijet u 2023.“ koja će biti održana 30. januara 2023. godine u Poslovnom centru Unitic u Sarajevu.

Organizator konferencije je kompanija Color Media Communications u saradnji sa CBBiH i uz podršku Britanske ambasade u BiH i Delegacije EU u BiH.

Konferencija će okupiti vodeće ekonomske eksperte, privrednike i nosioce najviših javnih funkcija kao i predstavnike diplomatske zajednice u BiH. 

Konferenciju će otvoriti guverner CBBiH dr. Senad Softić. Cilj konferencije je, kroz konstruktivan dijalog između predstavnika ekonomskih institucija, vlasti, diplomatske i poslovne zajednice, dati analize i poglede na ekonomsko okruženje, investicijsku klimu, implementaciju reformi i zakonodavstva kao i mjere koje BiH treba poduzeti. Tokom panel-diskusija, ugledni predstavnici ekonomske, poslovne i diplomatske zajednice pokušaće odgovoriti na pitanja sa kakvim se izazovima susreće svijet u 2023. godini, koji su problemi sa kojima se suočava svjetska i bosanskohercegovačka ekonomija i kako ih prevazići te ponuditi mogućnosti oporavka i razvoja društva u kojem živimo.

Konferencija počinje u 9.30h, a u periodu od 9.00h do 9.30h predviđene su izjave guvernera CBBiH dr. Senada Softića, ambasadora Velike Britanije u BiH NJ.E. Juliana Reillya i direktora kompanije Color Media Communications Roberta Čobana. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave