BiH domaćin PRIMO foruma Svjetske banke 2021. godine

19.05.2018. 09:06 / Izvor: Akta.ba
BiH domaćin PRIMO foruma Svjetske banke 2021. godine

Ispred Bosne i Hercegovine, na ovom forumu su učestvovali predstavnici Agencije za javne nabavke BiH zajedno sa više od 100 renomiranih eksperata za nabavke.

Na 14. PRIMO (Procurement Integrity Management and Openness) forumu u Bukureštu (Rumunija), koji je organiziran od strane Svjetske banke i vlade Rumunije, Bosna i Hercegovina je nominirana za domaćina nekog od budućih PRIMO foruma, te je nakon razmatranja nominacije od strane Svjetske banke i zemalja učesnica, ista prihvaćena za 2021. godinu, tako da će Bosna i Hercegovina biti domaćin PRIMO foruma Svjetske banke 2021. godine, što se smatra velikom čašću i prestižem, jer pokazuje posvećenost zemlje na izradnji i poboljšanju sistema javnih nabavki i u međunarodnoj saradnji u ovoj oblasti, te je definitivno  jedan od najvažnijih događaja o javnim nabavkama u svijetu.

Ispred Bosne i Hercegovine, na ovom forumu su učestvovali predstavnici Agencije za javne nabavke BiH zajedno sa više od 100 renomiranih eksperata za nabavke iz cijelog svijeta te oko 50 zvaničnika vlada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave