Najave / DOGAĐAJI

Podrška za uvođenje sistema upravljanja kvalitetom u BiH

23.05.2014. 11:08 / Izvor: eKapija.ba

Podrška za uvođenje sistema upravljanja kvalitetom u BiH (EU- QMS BiH) naziv je projekta koji ima cilj da sertifikuje 100 malih i srednjih poduzeća iz Bosne i Hercegovine.

Projekat, koji finasira Evropska unija, podrazumijeva i organizaciju nizu seminara širom Bosne i Hercegovine koji će obezbijediti savjetovanje malih i srednjih poduzeća u implementaciji sistema upravljanja kvalitetom po zahtjevima standarda ISO 9001:2008.

Početkom juna 2014. godine će se održati promotivni skupovi u više bosanskohercegovačkih gradova (Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Tuzla i Brčko ) sa ciljem informisanja malih i srednjih poduzeć u vezi mogućnosti implementacije sistema upravljanja kvalitetom po zahtjevima standarda ISO 9001:2008 u njihovim organizacijama.

Na projektu će biti angažovani konsultanti iz BiH koji posjeduju neophodno znanje i iskustvo s ciljem implementacije sistema upravljanja u 100 odabranih preduzeća.

Više informacija o ovom projektu na www.euqms.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave