PR Arena: Ovog vikenda sarajevski studentski bum

17.04.2013. 10:42 / Izvor: eKapija.ba
PR Arena: Ovog vikenda sarajevski studentski bum

Dugo očekivana Konferencija okupiti će studente iz svih većih univerzitetskih centara regije, a pred sami početak PR ARENE International organizatori Apriori komunikacije su primili više od 300 prijava.

Druga PR ARENA International, edukativna konferencija za studente o odnosima sa javnošću održati će se ovog vikenda u Sarajevu. Dugo očekivana Konferencija okupiti će studente iz svih većih univerzitetskih centara regije, a pred sami početak PR ARENE International organizatori Apriori komunikacije su primili više od 300 prijava. Konferencija će se održati u sarajevskom hotelu Holiday, a eminentni predavači iz oblasti PR-a, medija i marketinga prenijeti će svoja znanja studentima i kroz primjere iz prakse približiti im njihovu buduću struku. Pored navedenih predavanja studenti će imati priliku i da prisustvuju panel diskusiji na kojoj će se govoriti o komunikaciji vlada sa svojim građanima.

Inovacija na ovogodišnjoj konferenciji je PR ARENA Generator čiji je cilj da studentima omogući praksu u kompanijama i institucijama kako bi svoja znanja i vještine dodatno usavršili kroz praktičnu primjenu. Partner ovog programa je vodeći bosanskohercegovački portal za zapošljavanje – Posao.ba.

Svoje mišljenje o PR ARENA International dao je i Andy McGuffie, glasnogovornik delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini: „Vrlo je važno održavanje ovakve konferencije i za struku i za studente. Dobro je da se studenti okupe i razmjene kontakte, a također je dobro za struku imati ovakve događaje zbog izgradnje ideja i predanosti profesionalnoj zajednici. Program konferencije je odličan i vjerujem da će svi imati dosta toga da čuju i nauče.”

Predsjednik organizacijskog odbora i direktor Apriori komunikacija Igor Kraišnik istakao je: „Preporuka studentima je da ovogodišnju PR ARENU International vide kao šansu za međusobno povezivanje i otvorenu komunikaciju sa predavačima od kojih će dobiti korisne i praktične savjete za svoj budući poslovni angažman“.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na web stranici www.prarena.ba, dok program pogledajte u prilogu ispod teksta.

 

PREUZMI DOKUMENT:
program_pr_arene.jpg

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave