Prezentacija rezultata projekta Adristorical Lands

21.05.2014. 13:27 / Izvor: Fena
Prezentacija rezultata projekta Adristorical Lands

Ovaj događaj organiziran je povodom završetka projekta, a sa svrhom predstavljanja brojnih aktivnosti realiziranih u suradnji s partnerima iz Italije, Hrvatske, Slovenije i Albanije u proteklih 3,5 godine.

Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije organizira prezentaciju implementiranih aktivnosti i rezultata projekta ADRISTORICAL LANDS - "Povijest, kultura, turizam, umjetnost i stari zanati na europskom jadranskom području", koja će se održati u srijedu, 28. svibnja, s početkom u 12 sati  u hotelu "Bevanda" u Mostaru.

Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije  je jedan od partnera u projektu ADRISTORICAL LANDS s vodećim partnerom Regijom Molise iz Italije. Projekt sufinancira Europska unija u okviru Instrumenta predpristupne pomoći (IPA), program prekogranične suradnje ADRIATIC 2007- 2013. Ovo je jedan od najvažnijih projekata prekogranične suradnje u turističkom sektoru, s ukupnim proračunom od cea 3 500 000 eura.

Ovaj događaj organiziran je povodom završetka projekta, a sa svrhom predstavljanja brojnih aktivnosti realiziranih u suradnji s partnerima iz Italije, Hrvatske, Slovenije i Albanije u proteklih 3,5 godine implementacije projekta Adristorical Lands.

Projekat Adristorical Lands pored zaštite i promocije teritorijalnih "izvrsnosti" i manje poznatih središta jadranske obale, stavlja naglasak na zajedničku promociju turističkih itinerara Jadrana na međunarodnoj razini, radi stvaranja interesa za tematske itinerare koji povezuju dvije obale Jadranskog mora. Projekt podržava očuvanje teritorija, ali i valorizaciju povijesnog  i kulturnog nasljeđa sa svrhom promocije održivog turizma kao važnog faktora u razvoju urbanih područja zajedno s njihovim okolnim ruralnim područjem.

Glavni je cilj projekta je ojačati veze zajedničkih korijena među jadranskim gradovima putem teritorijalne suradnje, kreirati zajedničku preko-graničnu strategiju naglašavajući lokalnu povijest i nasljedstvo, kulturni turizam i druge faktore važne za ekonomski preporod povijesnih centara.

Događaju će prisustvovati predstavnici institucija, lokalne samouprave, te pružatelji  usluga iz oblasti turizma.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave