Najave / DOGAĐAJI

Promocija knjige dr. Ismara Alagića 23. novembra u Tešnju

21.11.2018. 13:05 / Izvor: Akta.ba

Agencija za razvoj općine Tešanj TRA i Predstavništvo fondacije Konrad Adenauer u BiH organizuju promociju knjige LOKALNA UPRAVA I LOKALNI EKONOMSKI RAZVOJ SUOČENI SA IZAZOVIMA KONCEPATA PAMETNI GRADOVI I INDUSTRIJA 5.0 autora prof.dr. Ismara Alagića.

Promocija će biti održana 23.11.2018.godine (petak) sa početkom u 17:30 h u Multimedijalnoj sali Opće biblioteke Tešanj.

Promotori i recezenti:

Doc.dr. Alaudin Brkić, Ekonomski fakultet, Univerzitet u Zenici

Prof.dr. Fuad Hadžikadunić, Mašinski fakultet, Univerzitet u Zenici

Izvodi iz recenzije knjige:

Prof. dr. Vjekoslav Domljan: «Koliko će ove misli imati odjeka u lokalnim zajednicama BiH, posebice u Tešnju, ostaje da se vidi, ne zbog autorovih gledišta nego zbog spremnosti lokalnih zajednica da se uhvate u koštac s modernim pitanjima razvoja.»

Prof.dr. Ešref Kenan Rašidagić: «Za razliku od mnogih autora koji se bave izazovima budućnosti, Dr. Alagić se ovim problemima kroz svoje djelo bavi u skladu sa filozofijom 'misli globalno – djeluj lokalno'...»

Prof.dr. Hasan Mahmutović: «Rukopis se može smatrati naučno-nastavnom literaturom, ali isto tako može poslužiti i za potrebe privredne prakse»

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave