Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Prva međunarodna studentska konferencija GeTID-S 30.11.-1.12.2018.

27.11.2018. 11:38 / Izvor: Akta.ba

Fakultet za tehničke studije organizuje GeTID-S 2018, događaj koji će okupiti internacionalne i regionalne dizajnere, ilustratore, animatore i studente Fakulteta za tehničke studije i svih fakulteta u regiji koji u svom programu imaju grafičko inžinjerstvo i dizajn u želji da čuju priče o uspješnim karijerama, radovima, projektima, putevima njihovog uspjeha. GeTID-S, prva međunarodna studentska konferencija iz oblasti grafičkog dizajna, web dizajna i karakter dizajna, održat će se od 29.11. do 01.12.2018. godine i podijeljena je u tri cjeline: izložba, radionice i predavanja.

Događaj će započeti otvaranjem dvije izložbe, jedna pod nazivom Karakter dizajn autora Edina i Emira Durmiševića i druga izložba sportskih karikatura autora Zdravka Cvjetkovića pod nazivom Svi naši zmajevi. Otvaranje je planirano za četvrtak 29.11.2018. godine u 17 sati.

U okviru predavanja, predavači će pričati o svom radu i karijeri, te podijeliti iskustva i tajne svoga zanata. Predavanja su otvorena za sve zainteresovane. U sklopu konferencije Emir i Edin Durmišević održat će kreativnu radionicu sa studentima na temu Karakter dizajn, a najbolji radovi će biti postavljeni zajedno sa njihovim izložbenim radovima.

Održat će se i kratke prezentacije Trafika grafika, gdje će biti pozvani svi lokalni, neafirmisani umjetnici i dizajneri u usponu da predstave svoj rad.

GeTID – S je idealna prilika i mjesto za upoznavanje sa savremenim temama iz oblasti grafičkog dizajna, da se kroz ilustracije i predavanja doživi grafički dizajn i animacija na jedan sasvim novi urbani način koji će prezentovati pozvani predavači i studenti.

PREUZMI DOKUMENT:
Program

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave