Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Revicon: Dodjela "Kristalne prizme" najboljoj banci, društvu za osiguranje i mikrokreditnoj organizaciji u BiH, 01.07.2009. godine u Sarajevu

30.06.2009. 09:59 / Izvor: Nezavisne novine

Konsultantska kuća "Revicon" dodijeliće 01.07.2009. godine "Kristalne prizme" najboljoj banci, društvu za osiguranje i mikrokreditnoj organizaciji u BiH, te najuspješnijim menadžerima iz ovih oblasti.

Prije svečane dodjele nagrada, "Revicon" i regionalni poslovni magazin "Prizma" će u hotelu "Holliday Inn" u Sarajevu organizirati i okrugli sto povodom završetka projekta rangiranja banaka, društava za osiguranje i mikrokreditnih organizacija. Na osnovu rezultata ostvarenih u prethodnoj godini, "Revicon" i "Prizma" već osmu godinu uzastopno organizuju projekat rangiranja banaka, a osiguravajućih društava godinu kraće. Od prošle godine, prepoznajući mikrokreditne organizacije kao značajne igrače na finansijskom tržištu BiH, odlučeno je da i one budu rangirane.

"Osnovni cilj rang-liste jeste pružanje pouzdanih, stručnih i korisnih informacija kako privrednim i vanprivrednm subjektima, nadležnim institucijama i vladama entiteta, tako i široj javnosti, korisnicima usluga, investitorima, stranim partnerima te samim bankama društvima za osiguranje, kao i mikrokreditnim organizacijama", kažu organizatori.

Rangiranje banaka je rađeno u saradnji s entitetskim agencijama za bankarstvo, koje su stavile na raspolaganje revidirane finansijske izvještaje banaka za 2008. godinu. Ova rang-lista obuhvata 29 banaka ne uključujući dvije banke pod privremenom upravom.

Rangiranje društava za osiguranje rađeno je u saradnji s Agencijom za nadzor osiguranja FBiH i Agencijom za osiguranje RS, a ovogodišnja rang-lista je obuhvatila 26 društava koja su poslovala u 2008. godini. Rang-lista mikrokreditnih organizacija je uključila prošlogodišnje rezultate 27 fondacija i društava iz ovog sektora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave