Ceteor d.o.o. Sarajevo organizuje trening program "Obuka inženjera za sprovođenje energijskog audita", Lukavac, 14.10. - 16.10.2008. godine

07.10.2008. 09:26 / Izvor: eKapija.ba
Ceteor d.o.o. Sarajevo organizuje trening program 'Obuka inženjera za sprovođenje energijskog audita', Lukavac, 14.10. - 16.10.2008. godine

Centar za ekonomski, tehnološki i okolinski razvoj CETEOR d.o.o. Sarajevo, u saradnji sa EBRD TAM/BAS Programmom i Kantonalnom privrednom komorom Tuzla, organizuju trening program "OBUKA INŽENJERA ZA SPROVOĐENJE ENERGIJSKOG AUDITA". Ovo je prvi program ove vrste u BiH, a isti će se realizirati dijelom u Lukavcu, Hotel "LUKAVAC", a dijelom u izabaranoj kompaniji "Pivara Tuzla d.d", u terminu 14-16.10.2008.godine.

Cilj obuke je da se stručnjaci iz Bosne i Hercegovine osposobe za sprovođenje energijskog audita u kompanijama, kako kratkih tako i detaljnih. Kandidati koji završe kurs će biti upoznati sa procedurama i tehnikama sprovođenja energijskog audita. Stručnjaci koji dolaze iz industrijskih preduzeća moći će samostalno da sprovode energijske audite u svojim kompanijama, te prate potrošnju energenata i predlažu mjere za povećanje energijske efikasnosti. Kandidati na kraju dobijaju certifikate o uspješno završenoj obuci i stručnoj osposobljenosti za sprovođenje energijskog audita u industrijskim preduzećima.

Obuka je prvenstveno namijenjena inžinjerima iz industrijskih preduzeća, ali se očekuje i učešće konsultanata koji se bave energijskom efikasnošću. Također, moguće je da učešće u programu uzmu i različiti stručnjaci iz institucija države čiji angažman je na direktan ili indirektan način vezan sa problematikom energijske efikasnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave