"YEP dani zapošljavanja", 22.10.2009. godine u Livnu

21.10.2009. 08:38 / Izvor: Fena
'YEP dani zapošljavanja', 22.10.2009. godine u Livnu

U Livnu će 22. oktobra biti realiziran program "YEP dani zapošljavanja" koji je dio trogodišnjeg programa zapošljavanja mladih.

Projekt je finansiran od Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Austrijske agencije za tehničku saradnju (ADC), a implementira ga njemačka kompanija GOPA, sa četiri partnerske organizacije iz BiH: Development Studio (Posao.ba), Agencija Spektar, ProMENTE Sarajevo i Taldi Tuzla.

U sklopu programa, koji je podržan i od Federalnog zavoda za zapošljavanje, u Poslovno-trgovačkom centru Forum Livno bit će postavljeni YEP štandovi, gdje će mladi ljudi imati priliku da na licu mjesta ispune biografiju i tako apliciraju za otvoreno radno mjesto u toj općini i širem području.

Ovakvi programi već su realizirani u Gračanici, Konjicu, Brčkom, Zenici, Travniku i na Palama, a nakon Livna planirane su posjete Vlasenici, Rogatici, Mostaru, Posušju, Banjoj Luci i Tuzli.

Projekt pomaže školama u osnivanju karijernih centara, u ruralnim oblastima obavlja preduzetničke treninge i pruža praktičnu podršku zavodima za zapošljavanje u pružanju aktivnih mjera zapošljavanja, sa posebnim fokusom na starosnu grupu do 30 godina.

Projekt je također usmjeren na zajedničko djelovanje javnog i privatnog sektora, što, prema najavama iz portala Posao.ba, treba dovesti do pozitivnih promjena na tržištu rada u BiH i zapošljavanja više od 1.200 mladih ljudi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave