Za zaljubljenike dobrog vina: Wine Weekend u oktobru u Sarajevu

04.09.2013. 08:19 / Izvor: eKapija.ba
Za zaljubljenike dobrog vina: Wine Weekend u oktobru u Sarajevu

U organizaciji kompanije Fina vina, Sarajevo će 25. i 26. oktoba 2013. godine u okviru Festivala vina pod nazivom „Wine Weekend“ ugostiti predstavnike oko 40 proizvođača renomiranih vina.

U organizaciji kompanije Fina vina, Sarajevo će 25. i 26. oktoba 2013. godine u okviru Festivala vina pod nazivom „Wine Weekend“ ugostiti predstavnike oko 40 proizvođača renomiranih vina i gastro proizvoda iz države i regiona.

"Naša je misija podići umjetnost ispijanja vina i uživanja u hrani na nivo koji ova kultura zaslužuje. Festival je izvanredna prilika da educiramo posjetitelje o kulturi ispijanja vina, te da ih kroz prezentacije vrhunskih stručnjaka upoznamo sa samom tehnikom i naukom u spravljanju vina. Ove godine dolaze velike zvijezde iz ovog posla, tako da ćemo imati prilike na jednom mjestu upoznati proizvođače i degustirati njihove proizvode", kaže Amir Beširević, direktor kompanije Fina vina. Na Festivalu je planiran i gastro kutak, gdje će domaći proizvođači imati priliku predstaviti svoje specijalitete.

Beširević ističe da će ovogodišnji vinski festival obogatiti nekoliko zanimljivih programa, kao što ‘’Noć bosansko-hercegovačkih vina’’, ‘’Grand tasting red wine’’ za vrijeme trajanja Festivala, te još nekoliko iznenađenja koja će se po prvi put desiti na tržištu BiH.

Dodatna vrijednost Festivala je i promocija eminentnih domaćih ugostitelja. Naime, nakon završetka oficijelne satnice Festivala tokom oba dana posjetitelji će biti pozvani na nastavak druženja u eminentne sarajevske restorane, gdje će vinari organizovati svoje individualne promocije uz prigodan sadržaj. 

"Nadamo se da će i ovogodišnji Festival zadovoljiti i najistančanije ukuse posjetitelja", zaključuje Beširević.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave