Počinje Wine Weekend: Sarajevo domaćin najvećim imenima vinske industrije

25.10.2013. 08:28 / Izvor: eKapija.ba
Počinje Wine Weekend: Sarajevo domaćin najvećim imenima vinske industrije

Bečka kafana hotela Europe ugostit će više od 40 proizvođača vina i renomiranih gastro proizvoda iz Bosne i Hercegovine i regiona. Edi Simčić, Maneghetti, Korta Katarina, Galić, Vinarija Zvonko Bogdan, Kocijančić Zanut – samo su neki od velikana vinske industrije.

U organizaciji kompanije Fina Vina, u Sarajevu se 25. i 26. Oktobra održava Festival vina ''Wine Weekend'', s početkom u 16:30 sati.

Bečka kafana hotela Europe ugostit će više od 40 proizvođača vina i renomiranih gastro proizvoda iz Bosne i Hercegovine i regiona. Edi Simčić, Maneghetti, Korta Katarina, Galić, Vinarija Zvonko Bogdan, Kocijančić Zanut, Podrum Aleksandrović, Podrum Vukoje  – samo su neki od velikana vinske industrije koji će se predstaviti na Festivalu.

Organizatori ističu da su na Festival dobrodošli svi koji teže da se kultura ispijanja vina podigne na nivo koji joj i pripada.

"Naša je misija podići umjetnost ispijanja vina i uživanja u hrani na nivo koji ova kultura zaslužuje. Festival je izvanredna prilika da educiramo posjetitelje o kulturi ispijanja vina, te da ih kroz prezentacije vrhunskih stručnjaka upoznamo sa samom tehnikom i naukom u spravljanju vina. Ove godine dolaze velike zvijezde iz ovog posla, tako da ćemo imati prilike na jednom mjestu upoznati proizvođače i degustirati njihove proizvode", kaže Amir Beširević, direktor kompanije Fina vina.

Na Festivalu je planiran i gastro kutak, gdje će domaći proizvođači imati priliku predstaviti svoje specijalitete.

Dodatna vrijednost Festivala je i promocija eminentnih domaćih ugostitelja. Naime, nakon završetka oficijelne satnice Festivala tokom oba dana posjetitelji će biti pozvani na nastavak druženja u eminentne sarajevske restorane, gdje će vinari organizovati svoje individualne promocije uz prigodan sadržaj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave