Više od 30 izlagača iz BiH i regije na 14. "Sarajevo wine festu"

10.11.2021. 07:39 / Izvor: Fena
wine fest
OTVORI GALERIJU

iše od 30 izlagača iz Bosne i Hercegovine i regiona predstavilo se na 14. Međunarodnom festivalu vina i gastronomije "Sarajevo wine fest" .

Više od 30 izlagača iz Bosne i Hercegovine i regiona predstavilo se na 14. Međunarodnom festivalu vina i gastronomije "Sarajevo wine fest" koji je jučer otvoren u hotelu Holiday.

Direktor festivala Elmir Hadžialić izjavio je za Fenu da su uspjeli organizirati manifestaciju u teškim pandemijskim uslovima, te da je 10 izlagača koji su potvrdili dolazak otkazalo nastup.

Istakao je da bi u redovnim okolnostima sigurno bilo mnogo više izlagača jer ih je prethodnih godina bilo oko 70.

"Ipak, uspjeh je što smo okupili i ovoliko izlagača jer su svi drugi festivali vina u BiH otkazani", rekao je Hadžialić.

Tokom dva dana trajanja tradicionalne manifestacije posjetioci će moći uživati u degustaciji vrhunskih vina bosanskohercegovačkih i regionalnih vinara, uz raznovrsne delicije koje će biti ponuđene na štandovima renomiranih proizvođača hrane.

Ove godine, shodno epidemiološkoj situaciji, ulaz u izložbeni salon za sve učesnike - izlagače i posjetioce će biti moguć jedino uz zakonom predviđene mjere ili uz antigenski test, koji će biti moguće izvršiti na licu mjesta.

Festival vina traje još danas od 17 do 22 sata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti