Mini sajam zapošljavanja i karijera u Mostaru

27.06.2015. 08:22 / Izvor: eKapija.ba
Mini sajam zapošljavanja i karijera u Mostaru

Serijom jednodnevnih događaja i promotivnih aktivnosti u 15 gradova širom BiH, Ured specijalnog predstavnika EU u BiH nastavlja s implementacijom inicijative koja za cilj ima promociju javne debate o socio-ekonomskim reformama.

BoljiPosao.com, kao partner projekta, vas poziva da posjetite "Mini sajam zapošljavanja i karijera" koji će se održati 29. juna u Mostaru u Intera Tehnološkom Parku, pod pokroviteljstvom Kancelarije Specijalnog predstavnika EU, a u organizaciji agencije BORAM.

Mini Sajam zapošljavanja i karijera” je manifestacija na kojoj lokalni i regionalni ključni akteri mogu izložiti svoje programe, mogućnosti zapošljavanja, razmjenu iskustva i diskutovati zapošljavanja i druga ekonomska pitanja Sporazuma za rast i zapošljavanje, kao i obezbjediti posvećenost lokalnih ključnih ljudi da podrže inicijativu, nudeći rješenja za visoku nezaposlenost i ekonomsku stagnaciju tog specifičnog regiona u BiH. Istovremeno, to je prilika za domaće kompanije koje pokazuju potencijal rasta da predstave svoje poslovne aktivnosti i potrebe radne snage da traže posao, kao i prilika za učešće drugih zainteresovanih strana.

Kako je planirano programom događaja, 29. juna u 11 sati predviđeni su razgovori s građanima o Sporazumu za rast i zapošljavanje objavljenom u julu 2014. godine, fokusirani na najpotrebnije reforme i na prilike koje treba pružiti svim dijelovima bh. društva.

Isti dan, od 13 i 30 do 16 sati bit će organiziran mini sajam, gdje će se predstaviti oko 15 izlagača s više od 40 otvorenih radnih mjesta.

Serijom jednodnevnih događaja i promotivnih aktivnosti u 15 gradova širom Bosne i Hercegovine, Ured specijalnog predstavnika EU u BiH nastavlja s implementacijom inicijative koja za cilj ima promociju javne debate o socio-ekonomskim reformama.

Inicijativa je proistekla iz Sporazuma za rast i zapošljavanje, koji je objavljen u julu 2014. godine i poziva na izradu reformskog programa za Bosnu i Hercegovinu prema Zaključcima Vijeća Europske unije iz prosinca 2014. godine.

Tokom jednodnevnih događaja organiziranih u četrnaest općina uključujući i posljednje u Doboju, 25. juna i Tuzli, 26. juna, predstavnici javnog i privatnog sektora, studenti, nezaposleni i građani su razgovarali o najčešćim socio-ekonomskim pitanjima poput visoke stope nezaposlenosti, manjka investicija, odlaska mladih iz države, neadekvatnog usmjeravanja socijalne pomoći, veza između obrazovanja i tržišta rada, itd.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave