Banjalučki sajam GRAMES-DEMI 2019 pod sloganom 'Okrenuti prirodi'

Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Banjalučki sajam GRAMES-DEMI 2019 pod sloganom "Okrenuti prirodi"

Pored privrednog značaja koji sajam uspješno ispunjava godinama unazad, akcenat je ove godine stavljen na kvalitetne prirodne materijale.

08.02.2019. 08:14 / Izvor: Akta.ba

U periodu od 13. do 16. marta 2019. godineu prostorijama Banjalučkog sajma, Sajam d.o.o. organizuje 23. Međunarodni sajam građevinarstva i elektro-mašinske industrije. GRAMES-DEMI 2019 održava se pod sloganom "OKRENUTI PRIRODI".

Pored privrednog značaja koji sajam uspješno ispunjava godinama unazad, akcenat je ove godine stavljen na kvalitetne prirodne materijale, energetsku efikasnost, kao i društvenu odgovornost prema prirodi i čovjeku.

Veoma je važno u današnje doba povećati svijest kod proizvođača i potrošača, kako bi se ukazala potreba da materijali koji nas okružuju i utiču na naše zdravlje i zdravlje naše djece, budu ekološki prihvatljivi, prirodni, lako razgradivi, ali i ekonomski dostupni.

"Objedinjujući i predstavljajući građanima prirodna rješenja koja se danas nude utičemo na njihovu ekološku svijest jer im nudimo način da uoče razliku, kao i pomoć da u skladu sa svojim mogućnostima odaberu proizvode koji su zdraviji za njih i okolinu, čime ovaj sajam dobija i društveno odgovornu notu", istakli su organizatori. 

Kada je riječ o podacima iz 2018. godine, organizator podsjeća da je na sajmu učestvovalo 116 izlagača, najviše iz BiH, njih 96, a preostalih 20 došlo je iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke i Kine. Sajam je tada posjetilo skoro 7.000 posjetilaca.

Kao i svake godine, i ove godine najbolji izlagači biće nagrađeni (zlatnom, srebrenom i bronzanom libelom), iz više oblasti koje obuhvata sajam GRAMES-DEMI 2019, kao što su noviteti u proizvodnji, elektro-industrija, najbolji proizvod, cjelokupnost prizvodnje, građevinske mašine itd, kao i posebnom nagradom za šampiona sajma.

Svi zainteresovani svoje učešće na sajmu mogu potvrditi do 6. marta, do kada je krajnji rok za prijave izlagača. 

Besplatnu poslovnu ulaznicu, prijavu za učešće, kao i više informacija potražite na www.sajam.co ili na info@sajam.co.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave