ClipCon Sarajevo: Obuke dodatne edukacije uposlenika

25.08.2020. 12:24 / Izvor: Akta.ba
ClipCon Sarajevo: Obuke dodatne edukacije uposlenika

Razvoj zaposlenika znači poticanje zaposlenika na stjecanje novih ili naprednih vještina, znanja i pružanje mogućnosti za učenje i obuke.

Razvoj zaposlenika znači poticanje zaposlenika na stjecanje novih ili naprednih vještina, znanja i pružanje mogućnosti za učenje i obuke.

Razvoj je neprekidni višestrani skup aktivnosti (obuka) a kako bi se pojedinacili organizacija dovelido višeg stepenaradnog učinkaili kao priprema za nove pozicije u razvoju karijere.

ClipCon je agencija koja pruža usluge dodatne profesionalne edukacije uposlenika metodom "Off-the-Job Training Method"  koja se izvodi izvan radnog okruženja uz organiziran materijal za učenje sa punom koncentracijom na učenje i slobodom izjašnjavanja. U okviru treninga su zastupljeni: predavanja i konferencije, vježbe simulacije, obrada primjera i trening osjetljivosti.

Obuke koje ClipCon nudi su:

Tehnike intervjuiranja i ciljanog odabira kandidata

Motivacija zaposlenih

Etika u poslovanju

Pisanje poslovnih izvještaja

Mobing i diskriminacija na radnom mjestu

 

Cilj obuka je omogućiti pojedincima da bolje rade na poslovima koje trenutno obavljaju te budu usmjereni na razvoj. Kompanijama je potrebna priprema ljudstva za veće odgovornosti u budućnosti. 

Obuke i razvoj imaju svrhu postizanja konkurentske prednosti:

  • Stvaranje baze adekvatnih zamjena za uposlenike koji mogu napustiti radnu organizaciju.
  • Izgradnja efikasnijeg i motiviranijeg tima koji povećava konkurentski položaj kompanije i poboljšava moral zaposlenih.
  • Osiguravanje adekvatnih ljudskih resursa za širenje u nove programe.
  • Povećana produktivnost.

Sve obuke su koncipirane na jednodnevne uz mogućnost održavanja istih kroz koncepte team buildinga i integracije timskog povezivanja na lokacijama širom BIH.

Za više informacija: www.clipcon.net

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave