Clipcon Recruitment

Brendiranje poslodavca omogućava privlačenje najboljih talenata

05.01.2023. 15:36 / Izvor: Akta.ba
brendiranje poslodavaca

Turbulentna ekonomska dešavanja i konkurentno tržište izazivaju i u Bosni i Hercegovini nedostatak ljudskih resursa, motiviranih kandidata i pravih talenata.

Turbulentna ekonomska dešavanja i konkurentno tržište izazivaju i u Bosni i Hercegovini nedostatak ljudskih resursa, motiviranih kandidata i pravih talenata.

Da bi riješile ovaj nedostatak, organizacije su se okrenule strategijama koje ih pozicioniraju kao vrhunske poslodavce. Istovremeno, s obzirom na trenutnu migraciju i fluktuaciju kadrova, imperativ je identificirati metode za privlačenje, razvoj i zadržavanje ljudskih resursa, što je proces koji mora provoditi iskusna agencija sa stručnošću u tom domenu

Unutar izuzetno kompetitivnog okruženja, razvoj strategija brendiranja od strane poslodavca je od suštinskog značaja kada je u pitanju privlačenje, zadržavanje i razvoj ljudskih resursa i talenata kao i onih sposobnih da stvore konkurentsku prednost za poslodavca.

Clipcon Recruitment su uložili svo znanje i iskustvo u razvoju analize organizacije kao i strategija po kojima se poslodavci mogu promovirati kao poželjni, dugoročno graditi reputaciju kompanije, privući i zadržati najbolje talente.

"Razvoj brenda poslodavca uključuje kompleksno znanje u verifikaciji i implementaciji strategija te napredno poznavanje konkurentskog okruženja za pojedine industrije", rekla nam je Milena Rađenović, direktorica Clipcon Recruitment agencije, te dodala: "Organizacije treba da razvijaju dugoročne strategije kako bi osigurale da ih kandidati prepoznaju kao poželjne, da zaposleni konstantno ispunjavaju potrebe poslovanja i ostaju vjerni poslodavcu zarad postizanja zajedničkih ciljeva."

Brendiranje poslodavca je dugoročan proces koja se koristi za stvaranje slike i oblikovanje imidža u svijesti postojećih, kao i potencijalnih zaposlenika u vezi s određenom kompanijom. Stoga agencija Clipcon Recruitment nudi svoje usluge u ovoj oblasti, uz osmogodišnje iskustvo rada u zapošljavanju, ljudskim resursima i marketingu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti