gdp

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Interne kontrole ISO 9001-GDP integris. sistema upravljanja kvalitetom

Svakom polazniku seminara će biti izdata potvrda o sudjelovanju.

04.03.2021. 08:37 / Izvor: Akta.ba

"Pravilnik o dobroj distributivnoj praksi (GDP) medicinskih sredstava" za veleprometnike medicinskih sredstava u Bosni i Hercegovini objavljen je 26.10.2018. godine u Službenom glasniku BiH (broj 75/18), a osmog dana od objave je zvanično u primjeni.

Ovim Pravilnikom se propisuju dodatni zahtjevi koje moraju ispuniti veleprometnici medicinskih sredstava prilikom nabave, prijema, skladištenja, transporta i prodaje medicinskih sredstava, kao i uslovi za izdavanje certifikata veleprometnicima o provođenju dobre distributivne prakse.

Jedan od dodatnih zahtjeva jeste provedba periodičnih internih kontrola s ciljem praćenja provođenja i primjene principa dobre distributivne prakse.

 

Cilj seminara

Razumijevanja svrhe i postupaka provedbe internih kontrola implementacije Dobre distributivne prakse medicinskih sredstava u okviru uspostavljenog ISO 9001 sistema upravljanja kvalitetom.

Učinkovita interna kontrola treba obezbjediti dokaze o statusu usklađenosti sa zahtjevima uspostavljenog sistema upravljanja kvalitetom i utvrditi mogućnosti za kontinuirano unaprijeđenje.

 

Program seminara

Učesnici će se upoznati sa intergrisanim zahtjevima ISO 9001 i GDP-a, a potom ključnim tehnikama i postupcima internih kontrola koji uključuju aktivnosti planiranja i pripreme, provedbe i klasificiranje opažanja, izvještavanje, pokretanja korektivnih mjera i follow up aktivnosti.

Seminar je kombinacija prezentacije predavača i aktivnih radionica, gdje učesnici u malim grupama diskutuju i rješavaju dodijeljene zadatke i studije slučaja.

 

Ko može sudjelovati

Seminar je namijenjen veleprometnicima medicinskih sredstava u Bosni i Hercegovini koji žele implementirati postupke provedbe internih kontrola integrisanog sistema upravljanja kvalitetom i unaprijediti kompetencije iz ove oblasti.

Prethodna znanja o navedenoj temi nisu preduslov za učešće na seminaru.

 

Certifikat

Svakom polazniku seminara će biti izdata potvrda o sudjelovanju.

Organizatori i Predavači ne zastupaju, niti su u bilo kojem odnosu sa institucijama koje propisuju regulativu za veleprometnike medicinskih sredstava u BiH i/ili vrše inspekcijski nadzor.

 

PREDAVAČ
QualityCert konsultant
www.qualitycert.ba


DATUM I MJESTO ODRŽAVANJA
Banja Luka – Hotel Jelena 18.03. – 19.03.2021
Mostar – Hotel Mostar
25.03.- 26.03.2021.


CIJENA SEMINARA
195,00 EUR


CIJENA UKLJUČUJE

  • materijal za zabilješke
  • ručak
  • osvježenja u pauzama
  • zdavanje potvrde od strane TÜV NORD-a


POSTUPAK PRIJAVE
1. Ispunjenu prijavnicu dostaviti:
email: alagumdzija@tuv-nord.com
fax: +387 33 650 730
2. Polazniku se mailom ili faksom šalje predračun prema kojem vrši avansnu uplatu

 

UPLATA
Uplata se vrši prije početka seminara (avansno), a potvrdu o uplati potrebno je poslati na mail ili fax.
TÜV Croatia d.o.o. TÜV NORD Group obvezuje se da će podatke o učesnicima seminara, naročito one koji se odnose na lične podatke fizičkih osoba, čuvati u tajnosti.

 

KONTAKT OSOBA
Adna Lagumdžija

 

TÜV Croatia d.o.o. 
Predstavništvo u Bosni i Hercegovini TÜV NORD GROUP
Tel/Fax: +387 33 650 730
Mob: +387 61 155 917
Email: alagumdzija@tuv-nord.com

PREUZMI DOKUMENT:
Prijavnica

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave