Osnove agilnog upravljanja IT projektima

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Osnove agilnog upravljanja IT projektima

TÜV NORD Adriatic d.o.o. - Podružnica Sarajevo u saradnji sa QualityCert d.o.o. - Tuzla organizuje seminar.

14.09.2021. 16:14 / Izvor: Akta.ba


TÜV NORD Adriatic d.o.o. - Podružnica Sarajevo u saradnji sa QualityCert d.o.o. - Tuzla organizuje seminar na temu:

OSNOVE AGILNOG UPRAVLJANJA IT PROJEKTIMA

Goruće aktualno pitanje na koje nastoje odgovoriti rukovodioci svjetskih vodećih kompanija je: na koji način poslovanje svojih kompanija je moguće prilagoditi digitalnom dobu?

Pitanje dodatno dobija na značaju ako uzmemo u obzir posljednju Forbes-ovu statistiku prema kojoj je u 2018 godini više od 50% poduhvata digitalne transformacije kompanija završilo potpunim neuspjehom. Jedan od ključnih razloga je, sasvim sigurno, efikasnost implementacije, odnosno način upravljanja IT projektima. Premda se uglavnom radi o kompleksnim projektima to je primjena agilnog pristupa danas preporučeni i najčeše zastupljen način implementacije IT projekata.

Iako navedeni agilni pristup danas u razvoju prakticiraju gotovo sve softverske kompanije, bez obzira na industriju primjene, kompanije koje su odlučile prilagoditi svoj način poslovanja digitalnom dobu i dalje se suočavaju sa velikim izazovima pri realizaciji planiranih IT rješenja.

U okviru seminara, kroz interakciju na oglednim primjerima iz stvarnog života, predstavit ćemo dokazano uspješne agilne prakse, procese i alate upravljanja IT projektima putem kojih članovi tima za razvoj i implementaciju IT rješenja u kompaniji rade zajedno na ostvarenju ciljeva projekta. Pri navedenom će se koristiti ,,de-facto“ standardi iz oblasti upravljanja IT projektima kako ih je definisao „Institut za upravljanje projektima“ (www.pmi.org).

Cilj seminara

Osnovna namjena seminara je edukacija polaznika koji su već uključeni, ili se pripremaju za rad u projektnim timovima za razvoj novih ili implementaciju postojećih paketiziranih IT rješenja. Polaznici će dobiti neophodna znanja koja će im omogućiti postavljanje odgovarajuće agilne projektne strukture te uspješno upravljanje implementacijom kroz sve faze IT projekta. Na osnovu stečenih znanja polaznici seminara će biti u stanju identifikovati i izbjeći ključne rizike koji mogu dovesti do neuspješne realizacije projekta. Primjena, na seminaru, usvojenih znanja će polaznicima omogućiti dalji razvoj vještina iz navedene oblasti.

Program seminara

Program obuhvata predavanja visoke interakcije sa primjerima iz prakse po sljedećim temama:

- Uvod u upravljanje IT projektima, ključnim izazovima, te vrijednostima i principima agilnog pristupa

- „Disciplined Agile Delivery“ pristup za agilnu isporuku IT rješenja

- Priprema početka realizacije IT projekta

- Faza iterativno-inkrementalnog razvoja IT rješenja

- Tranzicija IT rješenja u produkcijsko okruženje i primjenu

Ko može sudjelovati

Seminar je namijenjen voditeljima projekata, IT stručnjacima, poslovnim analitičarima, programerima, te sadašnjim ili budućim članovima razvojnih timova softverskih kompanija. Ukoliko pri razvoju softverskih proizvoda već primjenjujete neke od agilnih praksi, usmjereni ste prema kontinuiranom unaprjeđenju svog načina rada, te svoje znanje želite unaprijediti u smijeru adaptacije pristupa pojedinačnim projektima seminar će, uvjereni smo, zadovoljiti i Vaše potrebe.

Seminar je takođe namijenjen potencijalnim članovima projektnih timova i vodstvu kompanija koje su pokrenule ili namjeravaju pokrenuti implementaciju IT projekta u cilju digitalizacije vlastitog poslovanja. Za pohađanje seminara nije neophodno predznanje iz oblasti agilnog upravljanja IT projektima

Certifikat

Svakom polazniku seminara će biti izdata potvrda o sudjelovanju.

PREDAVAČ

Nedžad Junuzović mr.sc.dipl.ing.elektrotehnike

DATUM ODRŽAVANJA

02.10.2021. 1 dan

Vrijeme trajanja seminara: 09:00 - 17:00 h.

MJESTO ODRŽAVANJA

Radon Plaza, Sarajevo

CIJENA SEMINARA

240,00 KM + PDV

CIJENA UKLJUČUJE

materijal za zabilješke ručak osvježenja u pauzama izdavanje potvrde od strane TÜV NORD-a

POSTUPAK PRIJAVE

1. Ispunjenu prijavnicu dostaviti na: mtomasevic@tuv-nord.com ili fax:+387 33 650 730

2. Polazniku se mailom ili faksom šalje predračun prema kojem vrši avansnu uplatu

UPLATA

Uplata se vrši prije početka seminara (avansno), a potvrdu o uplati potrebno je poslati na mail ili fax.

TÜV NORD Adriatic d.o.o. TÜV NORD Group obvezuje se da će podatke o učesnicima seminara, naročito one koji se odnose na lične podatke fizičkih osoba, čuvati u tajnosti.

KONTAKT OSOBA

Milica Tomašević TÜV NORD Adriatic d.o.o. – Podružnica Sarajevo TÜV NORD GROUP Tel/Fax: +387 33 650 730

Email: mtomasevic@tuv-nord.com

Kratka najava i poziv na seminar

 

PREUZMI DOKUMENT:
prijavnica.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave