Logosoft live webinar Microsoft Azure Administrator

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Logosoft live webinar Microsoft Azure Administrator

Još samo dva dana su otvorene prijave na oficijalni Microsoft kurs AZ-104: Microsoft Azure Administrator iz Logosoft edukacije koji je na programu putem online platforme.

29.09.2021. 12:20 / Izvor: Akta.ba

Još samo dva dana su otvorene prijave na oficijalni Microsoft kurs AZ-104: Microsoft Azure Administrator iz Logosoft edukacije koji je na programu putem online platforme – uživo u virtuelnoj učionici. Rezervišite svoje mjesto najkasnije do 01.10. do 15:00 slanjem e-maila na edukacija@logosoft.ba.

AZ-104 Microsoft Azure Administrator

Datum: 04.10.2021.

Cijena : 700,00 KM + PDV

Rok za prijavu:  01.10.2021. godine

SPECIJALNA POGODNOST: Za firme koje prijave više od je​dnog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju).

NAPOMENA: Ukoliko imate aktivan neki od Microsoft ugovora o licenciranju (OVS, OVL, EA...), kao sredstvo plaćanja za sve Microsoft kurseve možete koristiti Software Assurance Training Vouchere (SATV) koje ste dobili kao benefit kroz ugovor.

NAPOMENA: U cijenu kursa je uključena oficijelna Microsoft e-knjiga, vaučer za polaganje Microsoft ispita, oficijelni Microsoft Certificate of Achievement te pristup labovima 180 dana nakon završetka edukacije.


Opis kursa

Polaznici ovog kursa će ovladati znanjima i vještinama potrebnim za upravljanje Azure portalom. Obradit će se oblasti za zaštitu identiteta, administriranje infrastrukture, konfiguriranje virtualne mreže, povezivanje Azure-a sa on-premis lokacijama, upravljanje mrežnim prometom, implementiranje rješenja za pohranu podataka, kreiranje i skaliranje virtualne mašine, implementiranje web aplikacija i tzv. containers, back up-ovanje i dijeljenje podataka te vršenje monitoringa.

Više informacija o kursu...


Raspored

Modul 1 – Identiteti – zaštita identiteta korištenjem Azure AD-a te implementacija korisnika i grupa;

Modul 2 – Upravljanje i usklađenost – upravljanje Azure pretplatama i accountima, implementacija Azure polisa i korištenje tzv. role-based kontrole pristupa;

Modul 3 – Azure administracija – upoznavanje s alatima koji se koriste za upravljanje infrastrukturom - Azure Portal, Cloud Shell, Azure PowerShell, CLI i Resource Manager Templates.

Modul 4 – Virtualne mreže – upoznavanje koncepta virtualnih mreža i subnetiranja, IP adresiranje, mrežne sigurnosne grupe, Azure Firewall i Azure DNS.

Modul 5 – Povezivanje site-ova - VNet Peering, Virtual Network Gateways i Site-to-Site Connections.

Modul 6 – Upravljanje mrežnim saobraćajem – upoznavanje sa strategijama upravljanja mrežnim saobraćajem uključujući rutiranje i service endpoint-e, Azure Load Balancer, Azure Application Gateway i Traffic Manager.

Modul 7 – Azure Storage – upoznavanje sa osnovnim funkcionalnostima za storage, uključujući storage accounts, blob storage, Azure files i File Sync, storage security i alati za storage.

Modul 8 – Azure VM – upoznavanje sa planiranjem, kreiranjem, dostupnošću i proširenjem Azure virtualnih mašina.

Modul 9 - Serverles Computing – upoznavanje sa Azure App Service, Azure Container Instances i Kubernetes.

Modul 10 – Zaštita podataka – kreiranje back up-a za fajlove i foldere te back up-ovanje virtualnih mašina.

Modul 11 – Monitoring – nadgledanje Azure infrastrukture koristeći Azure Monitor, alerting i analitiku pohranjenu u okviru logova.

Predavač

Kurs će održati predavač Nedim Sadović.

Nedim Sadović ima preko 15 godina radnog iskustva u IT industriji te posljednjih 5 godina drži predavanja na skoro svim regionalnim IT konferencijama, kao što su MSNetwork, Microsoft Community, Windays, ATD i druge. Posjeduje preko 40 certifikata iz oblasti MCSA, MCSE, MCTS, MCDST, a među prvim u svijetu je dobio sljedeće certifikate: MCSA Windows server 2012, MCSA Windows Server 2016, MCSE Cloud Platform and Infrastructure i MCSE Server Infrastructure.

Primarno se bavi predavanjem, testiranjem i administriranjem Microsoft Servera, a uživa i u zabavljanju publike na konferencijama na kojima učestvuje te vrlo često dobije najviše ocjene za svoja predavanja.

Logosoft Edukacija

Vilsonovo šetalište 9, 71 000 Sarajevo
Tel: +387 33 931 997
Fax: +387 33 931 998
email: edukacija@logosoft.ba

PODIJELI:

TAGOVI:

#live webinar

#Logosoft

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave