Webinar: Business Analyst uvodni kurs

18.10.2021. 14:58 / Izvor: Akta.ba
Logosoft

SPECIJALNA POGODNOST: Ukoliko kompanija prijavi više od dva polaznika ili ukoliko jednog polaznika prijavi na uvodni i napredni kurs, ima popust 10%, ali popusti se ne zbrajaju.

Poštovani prijatelji i partneri Logosoft Edukacije,

naredni kurs u Logosoft Edukaciji je Business Analyst uvodni kurs (webinar) koji je na programu putem online platforme – uživo u virtuelnoj učionici. Rezervišite svoje mjesto najkasnije do 29.10. (za uvodni kurs) slanjem e-maila na edukacija@logosoft.ba.

Business Analyst uvodni kurs (webinar)

Datum: 01.11.2021.

Vrijeme održavanja: 17:30-20:30

Trajanje kursa: 6 dana, ponedjeljkom, srijedom i petkom

Cijena: 500,00 KM + PDV

Rok za prijavu:    29.10.2021. godine

SPECIJALNA POGODNOST: Ukoliko kompanija prijavi više od dva polaznika ili ukoliko jednog polaznika prijavi na uvodni i napredni kurs, ima popust 10%, ali popusti se ne zbrajaju.
NAPOMENA: U cijenu edukacije nije uključen vaučer za ispit.

Opis kursa

Bilo da ste početnik ili ste iskusni analitičar koji želi da polaže cijenjeni certifikat PMI-PBA (Project Management Institute – Professional in Business Analysis), ova obuka je pripremljena za vas.

Sam certifikat PMI-PBA je namijenjen poslovnim analitičarima koji rade sa produktima, projektima ili programima ili menadžerima projekata, produkata i programa. Sam ispit se polaže pri autoriziranim Person Vue centrima, kao što je Logosoft. PMI - Project management institute je specijaliziran za svjetski priznate certifikate za upravljanje projektima, poput PMP-a (Project Manager Professional) ili PMI-ACP (Agile Certified Practitioner).

Sam kurs se fokusira na obuku iz poslovne analize kroz praktične projekte i testiranje principa, alata i osnova poslovne analize i baziran je na materijalu koji je potrebno naučiti da bi se pristupilo polaganju ispita PMI-PBA.

Obuka je podijeljena u dva dijela, prvi dio je namijenjen široj publici, osobama koje bi voljele više saznati o tome šta je biznis analiza, zašto je neophodna u svi projektima i produktima, na koji način se pristupa svakom novom proizvodu ili projektu. Namjenjena je onima koji ne žele polagati ispit PMI – PBA.

Dok je drugi dio obuke (ukoliko se odlučite za to) namijenjen onima koji žele da se bave biznis analizom ili su već iskusni biznis analisti koji bi voljeli i položiti gore navedeni certifikat.

Nakon odslušane uvodne i napredne obuke, ispunjavate još jedan od uslova za polaganje PBA certifikata, a to je 35 (18+18) sati neophodne obuke iz poslovne analitike.

Teme

Tokom kursa, bit će obrađene sljedeće oblasti:

Modul 1  – Uvod – Uvodni dio polaznike vodi kroz osnovne zadatke poslovne analize, govorimo o ulozi biznis analista, obavezama i neophodnom znanju.

Modul 2 – Procjena potreba kompanije i projekata (programa) – Ova oblast uključuje aktivnosti povezane sa razumijevanjem problema u biznisu ili prilike koja se pojavi iz određene potrebe za unapređenjem kompanije, procesa, projekta.

Modul 3 – Planiranje – Iako se planiranjem bavi Voditelj projekta (project manager), biznis analist je fokusiran na planiranje koje obuhvata aktivnosti usmjerene na projektne ili programske zahtjeve i njihovo praćenje kroz cijeli projekat ili program.

Modul 4 – Analiza – Kako bi projekat bio što uspješniji i kako bi se svi zahtjevi klijenta uzeli u obzir potrebno je vršiti analizu i upravljanje svim zahtjevima. Ovaj segment obuhvata prikupljanje zahtjeva, analizu, dekompoziciju, prihvaćanje, odobravanje, specificiranje i validaciju zahtjeva za određeni projekat.

Modul 5 – Praćenje projektnih (programskih) zahtjeva - Biznis analist u svom poslu mora da vodi računa o aktivnostima koje se odnose na životni ciklus zahtjeva. U ovoj oblasti učimo kako kontinuirano pratiti i dokumentirati zahtjeve, ali učimo i o komunikaciji u vezi zahtjeva učesnika.

Modul 6 – Procjena – Sve prethodne oblasti su značajne, ali ovaj dio vodi ka uspješnom projektu. Procjena obuhvata aktivnosti usmjerene na ocjenu uspješnosti projekta, odnosno procjenu koliko su zahtjevi ispunili očekivanje poslovne strane.

 

Više informacija o kursu...

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave