Zapošljavanje i selekcija, kako pronaći, izabrati i zaposliti najbolje kandidate?

15.12.2021. 14:25 / Izvor: Akta.ba
CPE seminar

Proces zapošljavanja i selekcije kandidata za posao predstavlja jedan od ključnih koraka na putu prema uspjehu svake organizacije.

Cjelodnevni interaktivni seminar

Zapošljavanje i selekcija, kako pronaći, izabrati i zaposliti najbolje kandidate?

SARAJEVO - 13. januar 2022; 9:30-16h, Hotel Hills 5*

ograničeno na 20 učesnika

Iskoristite popust za rane prijave do 31. decembra

"Platiću više za sposobnost upravljanja ljudima nego za bilo koju drugu vještinu pod kapom nebeskom", J. D. Rockefeller

Cilj naših radionica i treninga je povećanje efikasnosti poslovanja. Želimo vam pomoći da na jasan i jednostavan način optimizirate vaš proces zapošljavanja i selekcije kandidata te prepoznate i zaposlite kadar koji će unaprijediti vaše poslovanje. Kroz seminar će vas voditi jedna od vodećih HR stručnjaka u regiji, mr. sc. Suzana Tihi - Babić, koja svoja praktična iskustva od 20 godina rada stavlja vama na raspolaganje. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj seinar imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse, a sve to u maloj grupi do maksimalno 20 učesnika, poručili su i CPE-a.

Saznat ćete kako izvući maksimum iz primljenih biografija i motivacijskih pisama, intervjua, testiranja te koje vam informacije može dati svaki od osnovnih koraka u selekciji kandidata. Ujedno ćemo vam predstaviti pomoćne alate koje možete dalje koristiti u vašoj organizaciji i pružiti mogućnost zajedničke diskusije i razmjene iskustava u različitim firmama i organizacijama.

Zašto je važan proces selekcije kandidata i kako utiče na uspješnost poslovanja?

Proces zapošljavanja i selekcije kandidata za posao predstavlja jedan od ključnih koraka na putu prema uspjehu svake organizacije. Selekcijskim postupkom povećavamo mogućnost pronalaska talenata koji će kvalitetno i temeljito obavljati svoj posao na novom radnom mjestu. U skladu s tim, osim iz perspektive poslodavca, selekcijski postupak je potrebno sagledati i iz perspektive kandidatakoji su se javili na konkurs za posao u toj organizaciji. Poslodavci često ne raspolažu potrebnim znanjima o tome kako predvidjeti i uticati na reakcije kandidata tokom selekcijskog postupka. Zapošljavanje obično provode odjeli ljudskih potencijala, no u malim firmama takvi odjeli ne postoje te je od izuzetne važnosti da vlasnici i menadžeri steknu vještine potrebne za provođenje ovog procesa.

Zapošljavanje i selekcija, ne samo da je jedno od najvažnijih područja menadžmenta ljudskih resursa, nego je i jedna od najvažnijih potreba brzorastućih firmi. Njena je važnost povezana sa činjenicom da često sve kasnije aktivnosti i ukupna uspješnost ovise o tome kakve smo ljude odabrali za organizaciju. Cilj procesa selekcije je prognozirati buduću radnu uspješnostzaposlenih i cijele organizacije.

S obzirom na izuzetno visoke troškove zapošljavanja pogrešnih kadrova (koji idu i do 200 % godišnje plate zaposlenika), od izuzetne je važnosti unaprijediti proces selekcije i minimizirati pogrešne izbore. Prijavite se na naš seminar i unaprijedite svoje poslovanje.

Teme seminara

  • Proces planiranja ljudskih resursa 
  • Analiza i planiranje radnih mjesta 
  • Vrijednosti i ponašanja 
  • Definisanje ključnih kompetencija
  • Zakonski okviri za selekcijski proces
  • Selekcijski kanali i alati
  • Oglašavanje
  • Headhunting
  • Predselekcijski i selekcijski proces
  • Testiranje kandidata
  • Intervjuisanje i centar za procjenu
  • Vježbe i simulacije intervjua
  • Pregovaranje o uslovima zaposlenja
  • Zapošljavanje
  • Predstavljanje organizacije i uvođenje zaposlenika u organizacijsku kulturu

Iskoristite popust za rane prijave do 31. decembra.

Više informacija i prijave

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave