Organizaciona kultura i liderstvo modernog doba

18.05.2022. 08:57 / Izvor: Akta.ba
Seminar

Cjelodnevni interaktivni seminar organizaciona kultura i liderstvo modernog doba održava se 9. juna 2022.

Cjelodnevni interaktivni seminar

Organizaciona kultura i liderstvo modernog doba

SARAJEVO- 9. juni 2022; 9.30-16.00h, hotel Hills 5*

ograničeno na malu grupu od 22 učesnika

Iskoristite popust za rane prijave do 4. juna

 

Poznati Peter Drucker je rekao "Culture eats strategy for breakfast". Kultura ne jede samo strategiju za doručak, kultura jede i učinak, rezultate, razvoj, promjene, inovacije i sam opstanak organizacije.

Na ovom interaktivnom seminaru ćemo se upoznati sa promjenama i trendovima u organizacionoj kulturi i liderstvu modernog doba. Promjene su brže i veće nego ikada prije: odlazak radne snage u inostranstvo, velika fluktuacija zaposlenika, odluke zaposlenika da postanu freelanceri i ostali izazovi stavljaju na muke i najnaprednije organizacije. Uspostavljanje i unaprjeđenje organizacione kulture i liderstva koji to prati može umnogome pomoći da se neki od ovih izazova prevaziđu kako bi se osigurala uspješnost poslovanja.

Zato vas pozivamo da nam se pridružite na ovom cjelodnevnom seminaru, kroz koji će vas voditi Suzana Tihi-Babić, HR ekspert sa preko 22 godine iskustva, koja svoja dokazana praktična iskustva stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi.

Teme

  • Svijet rada i promjene
  • Pojam i značaj organizacijske kulture, kako je kreirati, mjeriti i mijenjati
  • Etika u kulturi i liderstvu
  • Zbog čega je liderstvo biti ili ne biti uspjeha organizacije
  • Vrste i karakteristike liderstva
  • Šta je to agilno liderstvo
  • Zajedničko ili kolektivno liderstvo

Brendiranjem organizacione kulture postajemo poželjan poslodavac na tržištu rada te privlačimo i zadržavamo najbolje talente. Arthur Sharplin je definisao organizacijsku kulturu kao: “Sistem vrijednosti, uvjerenja i običaja unutar neke organizacije koji su u interakciji s formalnom strukturom, proizvodeći norme ponašanja.” Zadovoljan zaposlenik je i motivisan zaposlenik.

Ko je odgovoran za organizacijsku kulturu, kako ona nastaje, može li se mjeriti i mijenjati, kako to izgleda na primjeru jedne studije slučaja – dio je sadržaja seminara.

Liderstvo je najčešće biti ili ne biti za organizacije, odlučujući faktor uspjeha ili neuspjeha. J. D. Rockefeller je rekao: "Platit ću više za vještinu upravljanja ljudima nego za bilo koju drugu vještinu na svijetu …”. Govorićemo o istoriji liderstva, vrstama i onome što je neophodno u sadašnjem poslovanju – agilnom liderstvu.

Znanja i iskustva koja garantovano možete primjeniti u BiH!

Iskoristite popust za rane prijave do 4. juna

Više informacija i prijave

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave