Komunikacija, pregovaranje i stvaranje jakih poslovnih odnosa sa partnerima

20.04.2022. 12:28 / Izvor: Akta.ba
Seminar

Cjelodnevni interaktivni seminar "Komunikacija, pregovaranje i stvaranje jakih poslovnih odnosa sa partnerima".

Cjelodnevni interaktivni seminar

Komunikacija, pregovaranje i stvaranje jakih poslovnih odnosa sa partnerima

SARAJEVO- 12. maj 2022; 10-16.30h, Monti hotel Igman

ograničeno na malu grupu od 24 učesnika

Iskoristite popust za rane prijave do 30. aprila

Za većinu kompanija izgradnja i održavanje odnosa sa poslovnim partnerima je ključ uspjeha, bilo da se radi o kupcima, dobavljačima ili nekom drugom vrstom partnerstva.

Iako se nekada čini da ovo izgleda lako, dolazak konkurencije, nove tehnologije, udruživanja i propadanja partnera mogu dovesti do uzdrmanih ili prekinutih poslovnih odnosa koje treba znati obnoviti ili krenuti sa novim partnerima od nule.

Zato vas pozivamo da odvojite jedan dan u fantastičnom planinskom ambijentu novog hotela Monti na Igmanu, kako biste na našem interaktivnom seminaru saznali vodeće praktične strategije i modele za uspostavljanje i održavanje uspješnih strateških odnosa sa partnerima. Kroz seminar će vas voditi jedan od vodećih stručnjaka u regiji za strateška partnerstva, Jasmin Kukuljac, koji svoja praktična iskustva od 20 godina rada stavlja vama na raspolaganje.

Fokusirani smo na prenos praktičnih znanja i iskustava koje možete odmah primijeniti. Kroz ovaj interaktivni seminar imaćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse, a sve to u opuštenoj atmosferi male grupe učesnika. Ovo je ujedno i idealna prilika za networking sa kolegama i liderima iz raznih branši.

Teme

  • Definicija poslovnih partnera
  • Šta je partnerstvo
  • Ko su ključni partneri i kako ih njegovati
  • Održavanje partnerstva
  • Vrste poslovnih odnosa
  • Upravljanje i unaprjeđenje odnosima sa dobavljačima, partnerima i ključnim partnerima
  • Suočavanje sa kupcima
  • Pregovaranje, argumentiranje i uvjeravanje

Nisu svi partneri isti, zato je bitno znati kako rangirati partnere i kome posvetiti više vremena, dati veći popust ili smanjiti očekivanja. Na ovom seminaru ćemo naučiti kako primijeniti određena pravila igre, kako njegovati i održavati partnerstva. Kroz praktične primjere ćemo prikazati najbolje prakse koje daju rezultate, ali i ono što nikako ne biste trebali raditi. Pored upravljanja odnosima, bavićemo se prepoznavanjem i minimiziranjem rizika, te suočavanjem sa kupcima.

U dijelu pregovaranja predstavićemo efektne načine argumentiranja i uvjeravanja; riječi i rečenice kojima upravljamo „teškim“ i agresivnim partnerima. Naučićete kako odrediti vlastitu strategiju i taktiku, kao i prepoznati onu druge strane, te na kraju kako prevazići različite vrste otpora.

Iskoristite popust za rane prijave do 30. aprila

Više informacija i prijave

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave