Online kurs: Vođenje projekata u MS Project-u

09.03.2022. 12:43 / Izvor: Akta.ba
MS Project

Naučite voditi projekte u popularnom programu MS Project uz eksperte Damira Karamehmedovića i Safeta Zečevića.

Online kurs

Vođenje projekata u MS Project-u

ONLINE - 23, 24, 30. i 31. mart 2022.
(4 dana po 3 sata)

ograničeno na 14 učesnika

Iskoristite popust za rane prijave do 19. marta

 

Naučite voditi projekte u popularnom programu MS Project uz eksperte Damira Karamehmedovića i Safeta Zečevića.

Pomoći ćemo vam da optimizirate vaše upravljanje projektima i postanete izvrsni u poslovanju. Trening vode vrhunski projekt menadžeri koji svoja dokazana praktična iskustva stavljaju vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi do 14 polaznika. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj kurs ćete imati mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse. 

MS Project je vrlo moćan alat osmišljen da pomogne menadžerima prilikom planiranja, praćenja i kontrole realizacije projekata. Bez sumnje je najrasprostranjeniji i najomiljeniji alat projekt menadžera. Omogućava jednostavniju izradu projektnog plana, definisanje projektnih zadataka, dodjelu resursa na zadatke, praćenje napretka realizacije, izradu i praćenje budžeta kao i vrlo jednostavno izvještavanje o statusu projekta. Odličan je alat za jednostavnu izradu i evaluaciju različitih scenarija realizacije projekata, poređenje i odabir najboljeg rješenja.  

Vrhunski menadžeri širom svijeta svakodnevno koriste MS Project.  

Jedan od glavnih razloga za široku rasprostranjenost MS Project-a jeste to što je MS Project dio paketa MS Office i kao takav ima vrlo sličan korisnički interfejs sa ostalim programima kao što su dobro poznati MS Word ili MS Excel, što obezbjeđuje brzo i jednostavno učenje i korištenje.

Aplikacija u pozadini ima moćne i efikasne alate za upravljanje projektima svih veličina, a funkcionalnosti se mogu proširiti korištenjem MS Servera koji omogućava upravljanje portfoliom na nivou organizacije. Korisnici ga vole jer im štedi trud i vrijeme sa korisnim funkcijama kao što su filtriranje, auto-complete, skrol, zum, ubacivanje novih kolona i ostale slične funkcije. Dodavanje novog zadatka ili uvođenje resursa je moguće izvesti u par klikova. Također, posjeduje i veliki broj funkcija koje omogućuju jednostavno planiranje i upravljanje resursima na projektu. Dodatno, sve promjene projektnog plana prikazuje u realnom vremenu i momentalno daje vremenske i budžetske projekcije tako da odmah imamo na raspolaganju predstavu kako će izgledati kraj projekta. Sve ove funkcije posebno dolaze do izražaja prilikom izmjena projektnog plana, kada se vrlo brzo definiše i pripremi za usvajanje ažurirani projektni plan. Posebna snaga MS Projecta je korištenje predefinisanih ili prilagođenih izvještaja čime se detaljan izvještaj o statusu projekta dobiva sa par klikova.  

Šta ćete naučiti?

Osnove projekt menadžmenta

Priprema terminskog plana 

Definisanje projektnih zadataka 

Upravljanje resursima

Upravljanje budžetom

Praćenje realizacije projekta

Upravljenje izmjenama na projektu

Priprema izvještaja

Integracija sa ostalim MS Office aplikacijama

Grupa je ograničena na 14 učesnika. Tokom kursa polaznici se dijele u timove te kroz praktičan rad na kursu prolaze sve faze upravljanja projektom sa primjerima iz različitih industrija. Dobit ćete priliku direktno komunicirati sa predavačima te predstaviti realne situacije u radu sa kojima se susrećete.

Od trenera koji su upravljali višemilionskim projektima saznajte i dodatne savjete i trikove koji vam mogu pomoći u svakodnevnom radu.

Ovaj kurs je za vas

Ako želite da prošitite svoje znanje upravljanja projektima

Ako ste menadžer 

Ako ste projekt menadžerima ili bi željeli da budete

Ako ste član projektnog tima

Ako pripadate IT sektoru (programer ste ili web dizajner)

Ako ste građevinac i arhitekta  

U slučaju da ste barem na jedno pitanje odgovorili sa DA, znači da ste na pravom mjestu.

Više informacija i prijave

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave