Digitalna fabrikacija i rješenja za upravljanje dronovima u fokusu novog meetup-a

09.02.2022. 15:51 / Izvor: Akta.ba
digitalna fabrikacija

INTERA Tehnološki Park organizira meetup Digitalna fabrikacija u razvoju rješenja za upravljanje dronovima.

Već nekoliko mjeseci inovatori i makeri imaju priliku svoje ideje testirati u inovacijskom laboratoriju (iLab-u) INTERA Tehnološkog Parka. Suvremena oprema idealna je za prototipiziranje i realizaciju najzanimljivijih proizvoda i neosporno je važan resurs u razvoju ideja. Kada se tome dodaju i vrijedna znanja dostupna korisnicima kroz različite meetup-e, inovacijski laboratorij postaje mjesto idealno za sve istinske makere.

Želeći ponovno svim zainteresiranima približiti tehnologije digitalne fabrikacije, INTERA Tehnološki Park organizira meetup Digitalna fabrikacija u razvoju rješenja za upravljanje dronovima koji će se održati u ponedjeljak, 14.2.2022. godine s početkom u 10h putem Zoom platforme. Ovaj put, svoja iskustva sa sudionicima će podijeliti ekipa iz ORQA d.o.o. iz Osijeka, uspješnog startupa koji razvija napredne tehnologije za First Person View (FPV) i Remote Reality (RR) aplikacija za primjenu u sustavima viziranja sljedeće generacije. Svoje proizvode, kao što su video naočale za pilote trkaćih dronova, su prototipizirali tehnologijama digitalne fabrikacije u hardverskom laboratoriju Poduzetničkog inkubatora BIOS u Osijeku, koristeći opremu kao što je i oprema i tehnologije dostupne iLAB-u INTERA Tehnološkog Parka Mostar.

Sudjelovanje na meetup-u je besplatno zahvaljujući projektu 2CODE sufinanciranom sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije kroz koji je inovacijski laboratorij i opremljen. Svi zainteresirani se mogu prijaviti na linku, a pristupni link će na svoje e-mail adrese dobiti neposredno prije meetup-a!

INTERA Tehnološki Park podsjeća da korisnici iLab-a imaju na raspolaganju niz strojeva, uređaja i alata za punokrvnu digitalnu fabrikaciju – 3D printeri, 3D skener, laserska gravirka/rezač, CNC router, te arsenal električnog i ručnog alata: od mini tokarilice za metal, preko tokarilice za drvo, stubne bušilice, glodalice, brusilice, raznih pila, pa sve do preciznih lemilica i mikrokontrolera za projekte iz elektronike – sve na jednom mjestu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave