ISO 45001:2018 - Seminar za interne auditore u Sarajevu

19.05.2022. 08:39 / Izvor: Akta.ba
tuv nord

Program obuhvata predavanja, vježbe, te testiranje osposobljenosti na kraju seminara.

Svaka organizacija je odgovorna za zdravlje i bezbjednost na radu svojih radnika i drugih koji mogu da budu pod uticajem njenih aktivnosti. Ova odgovornost uključuje promovisanje i zaštitu njihovog fizičkog mentalnog zdravlja. Usvajanje OH&S sistema upravljanja trebalo bi da omogući organizaciji da osigurava bezbjednost i zdravlje na radnim mjestima, sprečava povrede i narušavanje zdravlja u vezi s radom i stalno poboljšava svoje OH&S performanse.

Implementacija sistema upravljanja zdravljem i bezbjednošću na radu (Occupational health and safety management systems-OH&S) prema zahtjevima standarda ISO 45001:2015 obezbjeđuje kompaniji okvir za upravljanje OH&S rizicima i prilikama te sprečavanje povreda u vezi s radom i narušavanje zdravlja radnika i pružanje bezbjednih i zdravih radnih mjesta

Također, jedan od osnovnih alata razvoja sistema upravljanja zdravljem i bezbjednošću na radu je permanentno provođenje internih audita (unutrašnjih nezavisnih ocjena) unutar samih organizacija. Kvalitetno provedeni interni auditi zaštite zdravlja i bezbjednosti na radu važan su preduslov zadovoljavanja zahtjeva standarda ISO 45001 i kasnije certifikacije (audit nezavisne institucije), te stalnog poboljšavanja sistema upravljanja zaštitom zdravlja i bezbjednosti na radu.

 

Cilj seminara

Edukacija osoba koje rade ili se pripremaju za rad na uvođenju, primjeni ili ocjenjivanju sistema upravljanja zaštitom zdravlja i bezbjednosti na radu. Osposobljavanje za provođenje internih audita u vlastitoj, ali i drugim organizacijama (dobavljači, kooperanti i sl.).

 

Program seminara

Program obuhvata predavanja, vježbe, te testiranje osposobljenosti na kraju seminara po slijedećim temama:

1. Područje primjene

2. Uvod u ISO 45001:2018,

3. Ključni pojmovi i definicije

4. Zahtjevi ISO 45001:2018,

5. Postupci i način provođenja audita

 a) Načela auditiranja

 b) Postupak za provedbu internih audita

 c) Pristup utvrđivanju neusklađenosti

 d) Pisanje izvještaja i nalaza

 e) Primjer situacije

6. Završna provjera znanja

 

Ko može sudjelovati

Osobe koje su u organizaciji zadužene za poslove u vezi zaštite na radu, (predstavnici za zaštitu zdravlja i bezbjednosti na radu, rukovodstvo, nabava, ljudski resursi, tehničke službe, radnici u proizvodnji...). Tehnička znanja nisu preduslov za prisustvo seminaru.

 

Certifikat

Svakom polazniku seminara će nakon provjere znanja testom i pozitivnim rješavanjem istog biti izdan certifikat o osposobljenosti za internog auditora prema ISO 45001:2015, od TÜV NORD Adriatic d.o.o. TÜV NORD Group, koji je priznat od svih međunarodnih institucija i kao takav može poslužiti kao polazna osnova za daljnje usavršavanje na ovom području (obrazovanje za eksternog i Lead-auditora, čime se otvara mogućnost rada za neku certifikacijsku ustanovu)  i sl. Za rješavanje testa mogu se koristiti svi materijali i primjeri dobiveni na seminaru.

Za rješavanje testa mogu se koristiti svi materijali i primjeri dobiveni na seminaru.

 

PREDAVAČ

mr.sc. Sabahudin Šabanović, dipl.ing.maš

Lead Auditor: ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 50001

 

DATUM i MJESTO ODRŽAVANJA

Sarajevo

Hotel Radon Plaza

16.06.- 17.06.2022.

2 dana

 

CIJENA SEMINARA

185,00 EUR

 

POSTUPAK PRIJAVE

Ispunjenu prijavnicu dostaviti:

email: mtomasevic@tuv-nord.com

fax: +387 33 650 730

Polazniku se mailom ili faksom šalje predračun prema kojem vrši avansnu uplatu

 

UPLATA

Uplata se vrši prije početka seminara (avansno), a potvrdu o uplati potrebno je poslati na mail ili fax.

TÜV NORD Adriatic d.o.o. TÜV NORD Group obvezuje se da će podatke o učesnicima seminara, naročito one koji se odnose na lične podatke fizičkih osoba, čuvati u tajnosti.

 

KONTAKT OSOBA

Milica Tomašević

TÜV NORD Adriatic d.o.o. - Predstavništvou Bosnii Hercegovini TÜV NORD GROUP

Tel/Fax: +387 33 650 730

Email: mtomasevica@tuv-nord.com

PREUZMI DOKUMENT:
Prijavnica IA ISO 45001

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave