Microsoft kurs AZ-104: Microsoft Azure Administrator

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Microsoft kurs AZ-104: Microsoft Azure Administrator

Logosoft edukacije, predstavljaju kako da na jednostavan način naučite sve što je potrebno da biste bez poteškoća mogli upravljati Azure portalom.

16.08.2022. 10:36 / Izvor: Akta.ba

Logosoft edukacije, predstavljaju kako da na jednostavan način naučite sve što je potrebno da biste bez poteškoća mogli upravljati Azure portalom. Prijavite se na oficijalni Microsoft kurs AZ-104: Microsoft Azure Administrator (webinar), koji je na programu putem online platforme -  uživo u virtuelnoj učionici. Rezervišite svoje mjesto najkasnije do 09.09.2022. do 15:00 slanjem e-maila na edukacija@logosoft.ba

AZ-104 Microsoft Azure Administrator (webinar) 

Datum: 12.09.2022.

Cijena : 700,00 KM + PDV

Trajanje kursa:  4 dana, ponedjeljak - četvrtak u terminu od 09:00 - 16:00

SPECIJALNA POGODNOST: Za firme koje prijave više od jednog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju).

NAPOMENA: U cijenu kursa je uključena oficijelna Microsoft e-knjiga, oficijelni Microsoft Certificate of Achievement te pristup labovima tokom edukacije i 180 dana nakon završetka edukacije, kao i vaučer za polaganje AZ-104 ispita, koji vrijedi 6 mjeseci nakon održavanja edukacije.

Opis kursa

Polaznici ovog kursa će ovladati znanjima i vještinama potrebnim za upravljanje Azure portalom. Obradit će se oblasti za zaštitu identiteta, administriranje infrastrukture, konfiguriranje virtualne mreže, povezivanje Azure-a sa on-premis lokacijama, upravljanje mrežnim prometom, implementiranje rješenja za pohranu podataka, kreiranje i skaliranje virtualne mašine, implementiranje web aplikacija i tzv. containers, back up-ovanje i dijeljenje podataka te vršenje monitoringa. 
Ovaj kurs je namijenjen Azure administratorima. Azure admin implementira, upravlja, monitoriše identitete i pravila, storage i virtuelne mreže u cloud okruženjima. Azure administrator će izvršiti provisioninh, prilagoditi servise, vršiti monitoring i adekvatno upravljati resursima u cloud-u.

Više informacija o kursu...

Raspored

Modul 1 – Identiteti – zaštita identiteta korištenjem Azure AD-a te implementacija korisnika i grupa;

Modul 2 – Upravljanje i usklađenost – upravljanje Azure pretplatama i accountima, implementacija Azure polisa i korištenje tzv. role-based kontrole pristupa;

Modul 3 – Azure administracija – upoznavanje s alatima koji se koriste za upravljanje infrastrukturom - Azure Portal, Cloud Shell, Azure PowerShell, CLI i Resource Manager Templates.

Modul 4 – Virtualne mreže – upoznavanje koncepta virtualnih mreža i subnetiranja, IP adresiranje, mrežne sigurnosne grupe, Azure Firewall i Azure DNS.

Modul 5 – Povezivanje site-ova - VNet Peering, Virtual Network Gateways i Site-to-Site Connections.

Modul 6 – Upravljanje mrežnim saobraćajem – upoznavanje sa strategijama upravljanja mrežnim saobraćajem uključujući rutiranje i service endpoint-e, Azure Load Balancer, Azure Application Gateway i Traffic Manager.

Modul 7 – Azure Storage – upoznavanje sa osnovnim funkcionalnostima za storage, uključujući storage accounts, blob storage, Azure files i File Sync, storage security i alati za storage.

Modul 8 – Azure VM – upoznavanje sa planiranjem, kreiranjem, dostupnošću i proširenjem Azure virtualnih mašina.

Modul 9 - Serverles Computing – upoznavanje sa Azure App Service, Azure Container Instances i Kubernetes.

Modul 10 – Zaštita podataka – kreiranje back up-a za fajlove i foldere te back up-ovanje virtualnih mašina.

Modul 11 – Monitoring – nadgledanje Azure infrastrukture koristeći Azure Monitor, alerting i analitiku pohranjenu u okviru logova.

Predavač

Kurs će održati predavač Nedim Sadović.

Kurs će održati predavač Nedim Sadović, MCT - ovlašteni Microsoft trener.  Logosoft d.o.o. Sarajevo je najveći regionalni Microsoft eduakcijski centar i pruža svoje usluge edukacije više od 20 godina. Nedim Sadović ima preko 15 godina radnog iskustva u IT industriji te posljednjih 8 godina drži predavanja na skoro svim regionalnim IT konferencijama, kao što su MSNetwork, Microsoft Community, Windays, ATD i druge. Posjeduje preko 50 certifikata iz oblasti MCSA, MCSE, MCTS, MCDST, a među prvim u svijetu je dobio sljedeće certifikate: MCSA Windows server 2012, MCSA Windows Server 2016, MCSE Cloud Platform and Infrastructure i MCSE Server Infrastructure. Primarno se bavi predavanjem, testiranjem i administriranjem Microsoft Servera, Azure cloud rješenja i M365 rješenja, a uživa i u zabavljanju publike na konferencijama na kojima učestvuje te vrlo često dobije najviše ocjene za svoja predavanja. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave