Logosoft Edukacije: Programming in C#

19.08.2022. 10:17 / Izvor: Akta.ba
Programming

Naredni kurs u Logosoft Edukaciji je radionica Programming in C# koji je na programu uživo u učionici u Logosoft Edukaciji.

Naredni kurs u Logosoft Edukaciji je radionica Programming in C# koji je na programu uživo u učionici u Logosoft Edukaciji, na adresi Grbavička 4, 71 000 Sarajevo. Rezervišite svoje mjesto najkasnije do 16.09. slanjem e-maila na edukacija@logosoft.ba.

Programming in C#

Datum: 19.09.2022.

Cijena : 700,00 KM + PDV

Rok za prijavu:  16.09.2022. 

SPECIJALNA POGODNOST: Za kompanije koje prijave više od jednog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju).

NAPOMENA: U cijenu kursa je uključena oficijelna Microsoft e-knjiga, oficijelni Microsoft Certificate of Achievement te pristup labovima 180 dana nakon završetka edukacije.

Opis kursa

Ovaj kurs je namijenjen početnicima, što znači da će naš glavni zadatak biti da zajedno naučimo kako pisati kod pomoću C# programskog jezika, te da steknemo osnovno znanje i temelje za sljedeće korake učenja programiranja. Na ovom kursu ćemo naučiti nešto više o C# i .NET, njihove osnovne i najbitnije dijelove, a usvojit ćemo i znanja koja su primjenjiva i na druge programske jezike.

C# je jedan od najpopularnijih programskih jezika danas, što ga čini jako privlačnim i dobrim izborom za početak. C# i .NET se danas mogu koristiti za razvoj različitih stvari, uključujući backend rješenja, mobilne aplikacije, desktop aplikacije, IOT rješenja, razvoj igara, kao i za razvoj enterprise softverskih rješenja. Sa znanjem C# koje ćete ponijeti sa sobom s ovog kursa, otvarate vrata kao programer sa solidnim temeljima na tržištu rada.

Pored specifičnih tema vezanih za C# i .NET, na ovom kursu ćemo pokriti i sve bitne aspekte programiranja koji su primjenjivi i na druge moderne programske jezike (posebno na jezike za objektno orijentisano programiranje).

Više informacija o kursu...

Očekivani ciljevi

Kao što smo već naveli, ovaj kurs je namijenjen početnicima i kao takav ne zahtjeva neko posebno predznanje iz programiranja, ali je potrebno da osoba ima jaku želju i motivaciju za učenjem novih stvari i istraživanje istih u slobodno vrijeme.

Svi se možemo složiti da osnove programiranja je jednostavno za pohađati i savladati, ali steći naviku i način kako razmišljati kao programer je nešto što trebate naučiti i razviti vremenom, pa će biti potreban potpuni fokus tokom kursa i odluka da samostalno istražujete neke teme.

Glavni cilj i očekivanje nakon završetka kursa jeste da polaznik može samostalno nastaviti s učenjem naprednijih tema, započeti neku praksu, ili po mogućnosti početi sa radom na nekim real-world projektima koji se temelje na C# i .NET-u, bilo da je riječ o mobilnim aplikacijama, backend riješenjima, desktop aplikacijama itd.

Predavač

Kurs će održati predavač Almir Vuk.

Almir Vuk je razvojni inženjer i Microsoft MVP. Čest je regionalni i međunarodni predavač na Microsoftovim događajima i sastancima korisničkih grupa. U slobodno vrijeme voli igrati šah, trčati u prirodi, pisati na svom blogu, pomagati zajednici na StackOverflow i MSDN forumima, sudjelovati u open-source projektima ili biti instruktor na događajima vezanim za promociju programiranja. Potpuno je posvećen razvoju softvera, uglavnom koristeći .NET platformu, u sklopu koje koristi C# i ASP.NET Core za web razvoj, te Xamarin kao tehnologiju za razvoj mobilnih aplikacija.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave